Gümçed'ten Ormancılık Günü Kutlaması

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Balıkesir'in Edremit Körfezi Şubesi, 'Dünya Ormancılık Günü' ve 'Nevruz' kutlamalarını, üyelerinin geniş katılımı ile gerçekleştirdi.

Gümçed'ten Ormancılık Günü Kutlaması
Altınoluk beldesindeki GÜMÇED dernek lokalinin önüne 'Kutsal Zeytin Ağacı' fidanı dikerek bu günün sembolik törenini başlattı. Zeytin fidanına Zeynep (Zeyno) adı verildi. GÜMÇED Sanat Topluluğu'nun solistlerinden Levent Herten'in kızı Zeynep Herten'in adı verilen zeytin fidanını GÜMÇED Şube Başkanı Mehmet Akif Önal ve Zeynep Herten birlikte dikip can suyunu verdiler.
GÜMÇED üyeleri daha sonra, Küçükkuyu Bahçedere Köyü'ne hareket ettiler. Burada Buğday Derneği'nin Eğitim Evi'nde sevgiyle karşılandılar. Buğday Derneği Üyeleri Ormancılık Günü için yaptıkları hazırlıkları ve 'Ekolojik Tarım ile Ekolojik Yaşam' hakkında konuklarını bilgilendirdiler. Burada hazırlanan yemeğe katılan GÜMÇED üyeleri, Bahçedere Köyünden Adatepe köyü'ne hareket ettiler. Adatepe Köyü'nü gezen üyeler, taş evleri, felsefe okulu ve butik otelleri ile ünlü bu köyün ormanlık tepesinde yer alan Zeus Altarı'na çıkarak körfezin doyumsuz güzelliklerini seyredip fotoğraf çektiler.
21 Mart Pazar gününü heyecanlı, mutlu bir biçimde yaşayan üyeler gün biterken Altınoluk'a döndüler.