Gökbel'e Su Projesi Hazırlanıyor

Marmaris Beldibi beldesinin Gökbel Mevkiine su götürme çalışmalarını başlatan Mariç-Belbir "Beldibi Su Şebekesi İkmal Projesi" olarak adlandırılan, projeyi hayata geçirmenin ilk basamağı olan, proje hazırlama safhasını tamamladı

Gökbel'e Su Projesi Hazırlanıyor
Marmaris Beldibi beldesinin Gökbel Mevkiine su götürme çalışmalarını başlatan Mariç-Belbir "Beldibi Su Şebekesi İkmal Projesi" olarak adlandırılan, projeyi hayata geçirmenin ilk basamağı olan, proje hazırlama safhasını tamamladı.
Özel bir firmaya hazırlatılan su projesi, Beldibi Belediyesinde yapılan bir toplantıda masaya yatırıldı. Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ve teknik ekip ile Mariç-Belbir Genel Müdürü Tamer Savran ve Su işlerinden sorumlu Mühendis Gökhan Behce'nin de hazır bulunduğu toplantıda, Beldibi-Gökbel Mevkii ve Orman Teknikerleri Evlerine su götürme projesi, konunun taraflarınca irdelendi ve incelendi.
Mariç-Belbir Genel Müdürü Tamer Savran, "Bu proje sosyal bir projedir. 30 yıllık nüfus artışı dikkate alınarak hazırlanmış bir projedir. Beldibi Belediyesi'nin de bu projeyi onaylamasından sonra, Mariç-Belbir olarak, Beldibi'nde susuz olan bölgelere sağlıklı içme suyunu götürme çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Toplantı esnasında proje hakkında bilgi alan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli; "Bu projeyi hazırlamada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geçmişte ortaya çıkan fırsatlar iyi değerlendirilmediği için, Beldibi'nin bazı noktaları ne yazık ki içme suyu şebekesine dahil edilmemiştir. Biz bugün Gökbel başta olmak üzere, Beldibi'nin susuz yerlerini suya kavuşturmaya çalışıyoruz. Mariç-Belbir olarak 400-500 kodundaki bu yerlere su götürmenin, hem proje olarak, hem de işletim olarak, çok ciddi maliyetleri vardır. Arazi zorlukları olan Gökbel ve diğer yerler inşallah Mariç-Belbir'in gayretiyle suya kavuşacaktır" dedi.