Bitlis'te Nevruz Kutlamaları Devam Ediyor

Bitlis TOKİ Ahmet Eren İlköğretim Okulu öğrencileri Nevruz bayramını gönüllerince eğlenerek ve çeşitli dallarda yarışarak kutladılar.

Bitlis'te Nevruz Kutlamaları Devam Ediyor
Okul bahçesinde düzenlenen kutlama programında öğrenciler elma yeme, top sektirme, yürürken ipliği iğneye geçirme, ağızla kaşıkta yumurta taşıma, çuvalla yürüme ve yoğurdun içinde para bulma yarışmaları düzenlediler.
Nevruz Bayramı ve düzenledikleri etkinliklerle ilgili İHA muhabirine açıklama yapan TOKİ Ahmet Eren İlköğretim Okulu Müdürü Fikri Bakır, eskiden Nevruz bayramında bu tür yarışmaların yapıldığını ve çocuklara eskiyi hatırlatmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Bakır "Bilindiği üzere 21 Mart Nevruz bayramıydı. Biz de okul olarak hem öğrencilerin birbirlerine kaynaşmaları için hem de geleneklerimizin unutulmaması için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik çerçevesinde öğrencilerimiz çeşitli dallarda yarıştılar. Bu tür eski gelenek ve adetlerimizi öğrencilerin unutmaması için ayrıca birbirlerine kaynaşmaları açısında her zaman yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere okul idaresi tarafından çeşitli hediyeler verildi.