Sungurlu'da Orman Haftası Kutlamaları

Orman Haftası nedeniyle Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Atatürk İlköğretim Okulu tarafından Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanvekili Veysel Dorukoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Müftüsü İdris Özarslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Danlı, "Bir santimetre toprak yüz yılda oluşuyor. Orman her gün yok olmakta olan toprakları tutuyor. Bizim görevimiz ormanı korumak ve yaşatmak. Bunun için ormanlık bölgelere izmarit atmamalıyız, orman alanında ateş yakmamalıyız, şişe kırıkları bırakmamalıyız. Yangın veya duman gördüğümüzde hemen ihbar etmeliyiz. Yurdumuzu korumak ve yaşatmak için ağaç dikmemiz ve orman alanlarını korumamız gerekir. Önemli olan ağaç dikmek değil, dikilen ağacı ve mevcut ormanlarımızı
korumaktır" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Program, protokol üyelerinin okul bahçesine fidan dikmesinin ardından sona erdi.