Seramiğin Işığı Ege'de

Ege Üniversitesi, 50.Yıl Köşkü Sanat Galerisi uluslarası üne sahip seramik sanatçısı Pervin Özdemir'e ev sahipliği yaptı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdi.

Seramiğin Işığı Ege'de
Şu ana kadar 32 kişisel,65 karma sergiyle 100'e yakın sergisi, 12 ülkede eserleri bulunan Pervin Özdemir açılış konuşmasında sergisinin amacının toplumsal değinmelerde bulunarak kendisini ifade etmek olduğunu söyledi.Estetik kaygılar kadar toplumsal değerleri de yansıtmaya çalıştığını söyleyen Özdemir; "Sergimde daha çok insani ve felsefi öğelerin etkisi söz konusudur.Yaşamsal özü arayış ve dünyamızın sevgisizlikten yokoluşunu vurgulamayı amaçladım.Yüreğini sevgi ve dostluğa açmış tüm dünya halklarına seramik ışığını yaymaya devam ediyorum" dedi.
"SANATÇI ESERLERİYLE İLAN-I AŞK EDİYOR"
Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı; "Seramiğe ve seramikçiye saygı duyarım.Sanatçı her eserinde sanki ilan-ı aşk ediyor.Ben bir güzellik yarattım gelin bunu paylaşalım diyor.Bu güzellikleri bizimle paylaştığı için Pervin Özdemir'e teşekkür ederim" dedi. Prof. Dr. Atilla Silkü bu serginin sanatseverlerle ikinci buluşma olduğunu belirterek bu sergilerin Ege Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi açılımı için ön prova olduğunu söyledi. Prof. Dr. Silkü, "Bu çalışmalar toprakla uğraşan insan duyarlılığını gösterir. Sanatçımıza teşekkür ederiz" dedi.
"ÖZDEMİR ESERLERİYLE ÖLÜMSÜZLÜĞE YAKLAŞIYOR"
50.Yıl Köşkü gibi nadide bir yerde çok değerli bir sanatçıyla birlikte olmanın keyfini yaşadığını söyleyen Merkez Valisi Mustafa Tamery; "Elleriyle nakış nakış işleyerek insanların değişik bakış açıları yaşamasını sağlayan Özdemir eserleriyle ölümsüzlüğe yaklaşıyor.Hocaların hocasına ve Ege Üniversitesi'ne teşşekür ediyorum" dedi.Sanatçı Özdemir hakkında birçok yazı yazmış olan şair-yazar Prof. Dr. Bedri Karayağmuroğulları ise sanatçı hakkında " Uzun süredir kendisini tanıyorum.İyi bir iş yapmışız ki gerisi geldi" dedi.