Şampiyonada İlk Hamle Başkan Altepe'den

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Okullararası Türkiye Satranç Şampiyonası Başkan Recep Altepe'nin ilk hamlesiyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın sayılı kongre merkezlerine arasına girmeye aday gösterilen Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, bir taraftan çağın en stratejik konusu olan su stratejilerinin belirlenmesiyle ilgili sempozyuma ev sahipliği yaparken, diğer taraftan da Okullar arası Türkiye Satranç Şampiyonası için Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrencileri ağırlıyor. Şampiyonanın açılışı dolayısıyla fuayene alanında düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, ve BESAŞ Genel Müdürü Bayram Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Başkan Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir taraftan su sempozyumu devam ederken, önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, Bursa'nın tüm aktivitelerin odağı haline geldiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak futbolun yanı sıra tüm spor branşlarının gelişmesi için de önemli çalışmalarının olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Genç nüfusumuz bizim en önemli gücümüz. Bu gücü etkili ve verimli şekilde kullanabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kentin her köşesinde, futbol sahası, spor salonları ve yüzme havuzu inşaatlarımız var. İstiyoruz ki, gençlerimiz spor aktivitelerini gerekleştirecekleri merkezlere yürüme mesafesinde ulaşabilsin. Güreşçilerimiz Türkiye şampiyonu oldu. Atletizmde birincilikleri elde ettik. Bilardo ligi bizde yapılıyor. Biz sporun desteklenmesi için her şeyi yaparken tek isteğimiz ise sporcuların başarılarıyla Türk Bayrağı'nı sürekli göndere çektirmeleri" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz de organizasyona yaptıkları ev sahipliği nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Daire Başkanlığı olarak 2009 yılında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi veren Toksöz, Türkiye genelinde 20 branşta düzenledikleri spor müsabakalarına 8 milyon öğrencinin yarışmacı olarak katıldığını söyledi. Halk oyunları ve halk müziği gibi 3 bin 500 faaliyete 4 milyon öğrencinin katıldığını dile getiren Toksöz, yaz aylarında düzenledikleri sosyal ve sportif faaliyetlerle 150 bin çocuğa hizmet verdiklerini, bir yıl içinde sportif ve sosyal faaliyetlere katılan toplam öğrenci sayısının ise 14 milyona ulaştığını vurguladı.
Daha sonra müsabakaların yapılacağı alana geçen Başkan Altepe, ilk hamleyi yaparak şampiyonayı başlattı.