Medya Derneği dönemi başladı

Medyada kaliteyi artırmak amacıyla çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle kurulan "Medya Derneği" kuruldu.

Medya Derneği dönemi başladı
“Kaliteli medya kaliteli demokrasi” ilkesinden hareketle yola çıkan derneğin başkanı Salih Memecan. Hedefler ise şunları:

Medyada kaliteyi artırmak amacıyla çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle kurulan Medya Derneği, bugün Four Seasons Hotel Bosphorus’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Daha demokratik bir toplum için medyanın kalite standartlarının yükseltilmesini teşvik eden, destekleyen ve yönlendiren bir sivil toplum örgütü olmayan hedefleyen Medya Derneği'nin başlıca ilkeleri ise şöyle: medyada fikir özgürlüğünü, etik ilkeleri, çeşitliliği ve dürüstlüğü savunmak.

“Kaliteli medya kaliteli demokrasi” ilkesinden hareketle, demokrasinin derinleşmesinin medyayı da güçlendireceğine inanan Medya Derneği'nin başkanlığını Türkiye'nin önde glen karikatürist ve mizahçısı Salih Memecan yapıyor.

Medya Derneği’nin Yönetim Kurulu iseş öyle: Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, TRT Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Şahin, Turkuvaz Medya Yön. Kur. Bşk. Vekili Serhat Albayrak, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’tan oluşuyor.

DERNEĞİN HEDEFLERİ

Medyanın ve gazetecilerin kalite standartlarını yükseltmeyi, basın özgürlüğünün sınırlarını genişletmek ve medyadaki çeşitliliği savunmayı ve medyayla ilgili teknolojik gelişmelerin anlaşılıp, etkin biçimde kullanılmasına yardımcı olmayı hedefleyen Medya Derneği, kuruluş amacına uygun faaliyetler yürütebilmek amacıyla çeşitli çalışma grupları oluşturmayı planlıyor.

Bu gruplardan bazıları şöyle: Meslek İçi Eğitim Grubu, medyada çalışmak isteyen gençlere yol gösterecek olan Meslek Öncesi Eğitim Grubu, medyanın ele aldığı konuları tartışan ve bu konularda ilkeler öneren Medya-Etik Grubu, medyada çeşitlilik ve fikir özgürlüğünü savunan Basın Özgürlüğü Grubu, teknolojik gelişmelerin medyadaki etkilerini takip eden, yeni iş modellerini araştıran ve öneren Teknoloji Grubu ve medyayla ilgili sorunları tartışan ve her türlü akademik katkıya ortam sağlayan Yayın Grubu.

"TABELA DERNEĞİ OLMAYACAK"

Derneğin ilk toplantısında konuşan Derneğin Başkanı Salih Memecan, medyada kalitenin artırılması için çalışacaklarını dile getirirken, Başkan Yardımcısı Ekrem Dumanlı ise başka derneklerin yerine geçme amaçları olmadığını ve gazetecilik mesleğine katkı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dumanlı, internet ve radyolar dahil medyada çıtayı yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.