Kula'da Nevruz Kutlamaları

Kula Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevruz Bayramı dolayısıyla Atatürk İlköğretim Okulu'nda kutlama etkinliği düzenledi.

Kula'da Nevruz Kutlamaları
Törene Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Selim Aşkın, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Dedebaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, daire müdürleri, okul idarecileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri, skeçler, tiyatro oyunları büyük alkış topladı. Şiirlerin okunduğu kutlamada, Nevruz ateşi yakıldı. Daha sonra Orman Haftası nedeniyle okul bahçesine temsili ağaç fidanı dikildi. Kaymakam Şahiner, Belediye Başkanı Aşkın ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ve öğrenciler, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.
Kaymakam Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, okullarda çocukların barış ortamını görmeleri için Nevruz bayramını kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Şahiner, "Ateşimizi yaktık, hep birlikte eğlendik. Nevruz gününün barışa katkısı olsun, kutlu olsun" dedi. Başkan Aşkın ise, "Bu etkinlikler çerçevesinde fidan dikme programları yer almakta. Kaymakamlığımızla işbirliği içerinde ilçemizde toplam bugune kadar 150 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Kula'da Kaymakamlık ve belediye işbirliği ile 1 milyon fidan dikimini hedefledik." dedi.