Ergenekon'da gözaltılar devam ediyor

Ergenekon soruşturmasına bağlı olarak yapıldığı bildirilen operasyonlunda 6 ilden 10 kişi emniyet tarafından gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar da Avukat Erikel de emniyete getirildi.

Ergenekon'da gözaltılar devam ediyor
6 ilde düzenlenen operasyonda İkinci Ergenekon Davası'nda 'örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Durmuş Ali Özoğlu, İbrahim Özcan ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin avukatlığını yapan Yusuf Erikel de yer aldı.İkinci iddianamenin ekleri arasında Erikel'in müvekkili ile yatığı telefon görüşmesi de vardı. Durmuş Ali Özoğlu sorgulanırken bu görüşmede kendisine sorulmuştu.

SİLAH DEĞİL SİFTAH DEMİŞTİ

hakim Hasan Hüseyin Özese'nin 'Yusuf Erikel ile yaptığınız bir görüşmede '20 bin silah isteniyor. Bugün yarın gönderilecek' deniyor. Bunu açıklar mısınız?' sorusuna Özoğlu, '20 bin silahı hesap ettim. 12 TIR silah olur. 12 TIR silahı Türkiye'ye getirseydim, herhalde bugün yargılanmıyor olurdum. 20 bin silahı bugün Türkiye'de 12 TIR'la ancak bir tek devlet getirir. O konu bir araba meselesiydi. O cümle 20 bin silah değil. 20 bin siftahtır' diye yanıt vermişti. İkinci Ergenekon Davası'nın 42'nci oturumunda savunma yapan Erikel de, 'TSK ruhu ve Allah istemedikçe Türkiye'de bir darbe olmaz' demişti.

İZMİR’DE 13 ÇETE TUTUKLAMASI
İzmir'de Ergenekon zanlılarıyla iş yaptığı belirlenen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 1’i subay olmak üzere 13 kişi tutuklandı. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların, ihaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı gibi suçlara karıştıkları iddia ediliyordu. Sorgusu tamamlanan 18 zanlı önceki gün adliyeye sevk edilmişti.