Erciş Kaymakamı Kurtoğlu Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, ilçede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, sorun ve sıkıntıların irdelenmesi için çiftçilerle bir araya geldi.

Erciş Kaymakamı Kurtoğlu Çiftçilerle Bir Araya Geldi
Erciş Ziraat Odası Başkanlığı tarafından odaya ait binada düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik, Erciş Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Erciş Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sabahattin Çiftciler ile çok sayıda çiftçi katıldı. Burada konuşan Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, amaçlarının ilçedeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçilerin sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte irdelenmesi olduğunu belirtti. Daha önce kaymakamlık makamında sivil toplum örgütleri ve çiftçi temsilcileriyle bir toplantı düzenlediğini anımsatan Kaymakam Kurtoğlu, kendisinin de bu bağlamda Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik'ten çiftçilerle bir araya gelmeyi talep ettiğini söyleyerek, "Toplantılarımızın amacı ilçemizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sunmaktır. Siz çiftçilerimizin istek ve önerilerini dinlemek, karşılaştığınız sorunları irdelemek bunun yanında önereceğiniz projelerle birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü'nün çalışma tekniğini de buna göre planlamaktır. Bu konularla ilgili olarak sizlerle buluşmak istedik. Görüşü olan arkadaşlarımız sorun ve isteklerini çok rahatlıkla bizlere ifade edebilirler. Belki sorularınıza burada direk cevap veremeyebiliriz, ancak bu sorularınızdan, sorunlarınızdan bizler de kendi yol haritamızı ve eylem planımızı oluşturacağız. Çiftçilerimiz, üretimlerinin geliştirmesi için ne gerekiyorsa, nerelerde sıkıntı çıkıyorsa bunları bize aktarın. Ayrıca, bu toplantıyı tertip ederek sizleri bizlerle bir araya getirdiği içen de Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.
Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik ise, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nun her zaman çiftçinin yanında olduğunu, dert ve sıkıntılarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Kaymakam Kurtoğlu'na teşekkür de eden Çelik, "Sayın kaymakamımıza bu gösterdiği duyarlılığından ötürü şahsım, yönetim kurulum ile çiftçilerim adına teşekkür ediyorum. Sorunlarımızla yakından ilgilenmesi de ayrıca bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Toplantıda 2010 yılı içinde ilçemiz tarım ve hayvancılığıyla ilgili eylem planımızı hazırlamak ve yeni yol haritamızı belirlemek üzere kaymakamımız başkanlığında bir araya geldik. Her alandan, her kesimden çiftçilerimizi toplantımıza davet ettik. Değerli müdürlerimle birlikte toplantımızla ilgili olarak bir rapor hazırlayıp ileriki günlerde ilçe kaymakamımıza arz edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan çiftçi ve temsilcileri Kaymakam Kurtoğlu'na istek ve taleplerini ilettiler.