Zeytinliklere Silahlı Koruma

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde zeytinliklerde havyan zararının önlenmesi için silahlı bekçiler görev yapıyor

Zeytinliklere Silahlı Koruma
  Türkiye ' nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir ' in Burhaniye ilçesinde zeytinliklerde havyan zararının önlenmesi için silahlı bekçiler görev yapıyor . Bekçi sayısını 9 a çıkardıklarını belirten Çiftçi Malları Koruma Meclisi başkanı Celal Semercioğlu , zeytinliklerde hayvan otlatmanın yasak olduğunu söyledi .
Silahlı 9 bekçinin 24 saat görev yaptığını belirten Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Celal Semercioğlu , zeytinliklerdeki hayvan zararının önlendiğini söyledi . Zeytinliklere hayvan otlatan çobanlara ceza yazdıklarını belirten Semercioğlu , " Zeytinliklerde hayvan otlatılmasına müsaade etmiyoruz . Zeytinliklere giren hayvanlar ağaçların alt dallarına zarar vermektedir . Bunun için silahlı bekçilerimiz gece gündüz zeytinliklerde görev yapmaktadırlar . Zeytinliklerde hayvan otlatan çobanları ilk defasında 250 ile 300 lira arasında ceza yazıyoruz . Tekrarı halinde bu cezalar katlanıyor . Yöremizdeki insanların yüzde yetmişinin geçimi zeytinden sağlanmaktadır . Bunun için zeytinin korumasına büyük özen gösteriyoruz . Mahsul döneminde de hırsızlığın önlenmesi için çalışıyoruz " dedi .