Usta Oyuncu Ms'e Dikkat Çekmek İçin 'Sil Baştan' Diyor

Tiyatro sanatının duayeni Haldun Dormen'in MS hastalığı ile ilgili farkındalığın artırılması ve hastalık tanısı konmuş kişilere hastalığın her aşamasında tıbbi ve psikolojik destek vermek hedeflerini taşıyan 'Sil Baştan' adlı oyun, 24 Mart'ta Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM)seyirci ile buluşacak

Tiyatro sanatının duayeni Haldun Dormen'in MS hastalığı ile ilgili farkındalığın artırılması ve hastalık tanısı konmuş kişilere hastalığın her aşamasında tıbbi ve psikolojik destek vermek hedeflerini taşıyan 'Sil Baştan' adlı oyun, 24 Mart'ta Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM)seyirci ile buluşacak.
Haldun Dormen'in senaryosunu yazdığı Türkiye genelinde 2010 yılı boyunca sürecek ve bir Multiple Skleroz (MS) hastasının güncesi niteliğindeki oyun, hastaların sesini ve duygularını Türkiye'ye duyurabilmek amacıyla Haldun Dormen ve ekip arkadaşları ile birlikte; Antalya gösteriminin ardından 20 Nisan'da İzmir'de, 27 Mayıs'ta İstanbul'da, 15 Haziran'da Ankara'da seyircilerle buluşacak. Oyun, Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri tarafından destekleniyor.
Tüm MS hastalarını ve hasta yakınlarını ortak bir çatı altında toplayarak, toplumun bu hastalık karşısında duyarlılığının ve farkındalığının artacağı düşüncesinden yola çıkılarak, yazılıp sahneye konulan oyunun proje koordinatörleri Ender Şahan ve A. Engin Coşkun. Oyunda Göksel Kortay, Ayça Varlıer, Gazi Şeker, Nuri Gökaşan, Hüseyin Gülhuy ve Nebi Birgi rol alıyor.