Üniversitede usulsüzlük skandalı

Örtü düşmanlığı ile bilinen ve Ahmet Necdet Sezer'in rektör olarak atadığı Nafi Baytorun'un, açık ve kapalı spor tesisleri inşaat ihalesinde büyük bir usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.

Üniversitede usulsüzlük skandalı
  Sezer ' in rektö ; r olarak atadığı Nafi Baytorun ' un yö ; netimindeki Kahramanmaraş Sü ; tç ; ü ; İmam Ü ; niversitesi ' nin ' aç ; ık ve kapalı spor tesisleri inşaat ' ihalesinde bü ; yü ; k bir usulsü ; zlü ; k yapıldığı ö ; ğrenildi . İhaleye giren 13 firma arasında yü ; ksek teklif sıralamasında 11 . olan ' Sayar İnşaat ' a verilen ihale ile devletin yaklaşık 2 trilyon lira zarara uğratıldığı ortaya ç ; ıktı .

AYNI SKANDAL GEÇ ; EN YIL DA YAŞANMIŞTI

Geç ; tiğimiz hafta sonuç ; lanan ihalenin 7 . 2 ile 8 . 812 trilyon arası teklif veren 10 firma elenerek 8 . 943 trilyon teklif sunan ' Sayar İnşaat ' a verilmesi manidar bulundu . Geç ; en yıl da aynı inşaatın I . Etabıyla ilgili ihalede de en dü ; şü ; k tekliften 1 . 7 trilyon lira daha fazla teklif vererek 6 . sırada yer alan aynı firmaya ihale edildiği ortaya ç ; ıktı . Geç ; en yıl yapılan ihale sonrası kentte sö ; ylentilerin ayyuka ç ; ıkması ü ; zerine ihale komisyonunun kararı iptal ettiği bilgisine ulaşıldı .

FİRMALAR SUÇ ; DUYURUSUNDA BULUNACAK

Ü ; niversitenin ısrarla aynı firmaya ikinci kez yapılan ihale sonucunda işi vermesi ise firmaları hareketlendirdi . Firmaların ihale sonucuna bu hafta itiraz edecekleri ve savcılığa suç ; duyurusunda bulunacakları ö ; ğrenilirken , ü ; niversitenin belirlediği yaklaşık maliyetin 10 . 33 trilyon olduğu bildirildi . 10 . 33 trilyon maliyete gö ; re ilk sıralarda yer alan teklifler incelendiğinde ise devletin toplamda yaklaşık 2 trilyon zarara uğratıldığı netleşti .

Ü ; NİVERSİTENİN GEREKÇ ; ESİ NE?

Ü ; niversite yetkilileri ise diğer firmaların elenmesine gerekç ; e olarak , ' eksik evrak ' ve ' malzeme listesi yetersizliği ' gibi dü ; zeltilmesi mü ; mkü ; n olan bahaneler gö ; sterdi .