TMSF, infaz kurumu gibi oldu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2010'un 2009'dan daha iyi geçeceğini ancak kriz öncesine dönüşün 2011 sonunu bulacağını söyledi. Babacan, “Bu yıl Türkiye yüzde 3.7 ile 5.5 arasında büyüyecek” diye konuştu.

TMSF, infaz kurumu gibi oldu
  Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan , ekonomide tam olarak toparlanmanın ö ; nü ; nü ; zdeki yılın sonunu bulabileceğini sö ; yledi . Katıldığı bir TV programında ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Babacan , 2010 ' un 2009 ' a gö ; re her aç ; ıdan daha iyi bir yıl olacağını sö ; yledi ancak uyarmayı da ihmal etmedi :

&ldquo ; Bu demek değildir ki biz 2010 yılında 2009 ' un yaralarının tamamını saracağız , bitireceğiz bu bö ; yle olamayacak . Yani 2011 yılının sonunda ancak kriz ö ; ncesine dö ; nmü ; ş olacağız . Bu bile dü ; nya ortalamasına gö ; re daha ç ; abuk bir toparlanma . &rdquo ;

KÜ ; Ç ; Ü ; LME % 6 ' DAN AZ

Orta vadeli programda 2009 yılı iç ; in ekonomideki daralmayı yü ; zde 6 olarak tahmin ettiklerini ancak son aylardaki toparlanmanın tahminlerinden daha hızlı gerç ; ekleştiğini anlatan Ali Babacan , şö ; yle konuştu :

&ldquo ; Son 3 aydaki toparlanma bize şunu gö ; steriyor ki bizim geç ; en yılki milli gelirle ilgili rakamımız yü ; zde 6 değil , daha dü ; şü ; k olacak . Yani Tü ; rkiye yü ; zde 6 ' dan , beklenenden daha az daralacak . Bu rakamlar 31 Mart ' ta aç ; ıklanacak . Orta Vadeli Program ' da 2010 yılı yü ; zde 3 . 5 ' lik bir bü ; yü ; me ö ; ngö ; rmü ; ştü ; k . Ama bugü ; n itibarıyla yü ; zde 3 . 7 ile 5 . 5 arasındaki geniş bir aralıkta tahmin ediliyor . &rdquo ;

İNSAN KAYNAKLARI EKLERİNİN SAYFALARI ARTIYOR İŞSİZLİK DÜ ; ŞÜ ; YOR

Tü ; rkiye ' de nü ; fusun arttığını , her yıl 500 bin ile 800 bin kişinin işgü ; cü ; ne katıldığını ifade eden Ali Babacan , işsizlik oranının ilk defa geç ; en yıl Aralık ayında dü ; şmeye başladığını , beklentilerinin bu dü ; şü ; ş trendinin 2010 yılı iç ; erisinde devam etmesi yö ; nü ; nde olduğunu belirtti . &ldquo ; 2010 yılında , 2009 ' a gö ; re daha fazla iş imkanı olacak&rdquo ; diyen Babacan , gazetelerin insan kaynakları eklerinin geç ; en yıl birkaç ; sayfaya kadar dü ; ştü ; ğü ; nü ; , ancak son aylarda bu eklerin arttığına dikkati ç ; ekti . Bakan Babacan , işsizlik oranının dü ; şü ; ş trendine girdiğini ancak 2011 yılı sonunda yü ; zde 10 ' un altına inmesinin zor olduğunu , bunun zaman alacağını sö ; yledi .

TMSF İNFAZ KURUMU GİBİ OLDU

Hü ; kü ; met olarak zamanında tedbirler aldıklarını , birç ; ok yasa ç ; ıkardıklarını anlatan Ali Babacan , &ldquo ; TMSF yasası ile işini doğru yapmayan bankacıların banka sahiplerinin ya da yö ; neticilerinin başına neler gelebileceğini gö ; sterdik . TMSF bankacılık sistemimizin ö ; nemli bir infaz kurumu oldu bir bakıma . Yani yanlış yapan bankacıların bir bakıma infaz kurumu haline geldi bu sü ; re iç ; erisinde&rdquo ; diye konuştu .



Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n , son gü ; nlerde ekonomide bü ; tç ; e sonuç ; larında , sanayi ü ; retiminde ve ihracatta yaşanan gelişmelerin Tü ; rkiye ' nin krizi geride bıraktığını bir kere daha teyit ettiğini sö ; yledi . Bolu ' da Karadeniz Dö ; kü ; m Fabrikası ' nın aç ; ılışında konuşan Ergü ; n , dü ; nya ekonomi ç ; evrelerinin de kriz sonrasında Tü ; rkiye ' nin dü ; nyanın en hızlı bü ; yü ; yen ekonomilerinden biri olacağını belirtti . &ldquo ; Tü ; rkiye ' nin hızla yü ; kselişe geç ; eceği bu dö ; nemde , yatırım yapma konusunda erken davrananlar ö ; ne ç ; ıkacak , kâ ; rlı bir iş yapmış olacaklar&rdquo ; diyen Bakan Ergü ; n , şunları kaydetti : &ldquo ; Tü ; rkiye dü ; nyanın en bü ; yü ; k 10 ekonomisinden biri olmaya adaydır . Bu potansiyeli aç ; ığa ç ; ıkartacak esas unsur , ö ; zel sektö ; rü ; mü ; zü ; n gü ; cü ; olduğundan bu hedefimizi , ö ; zel sektö ; rü ; mü ; zü ; n de benimsemiş olması bü ; yü ; k ö ; nem taşır . &rdquo ;