Süleyman Demirel gelmesin

Aydın Menderes, babası merhum Başbakan Adnan Menderes için düzenlenecek panele, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katılmasını istemedi.

Süleyman Demirel gelmesin
  Aydın Menderes ' Sü ; leyman Demirel gelmesin ' dedi . Demirel de bunun ü ; zerine o toplantıya gitmedi . Yani Demirel veto yedi .

1960 ihtilali sonrasında idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ' in anısına yapılacak toplantı , oğlu Aydın Menderes ile 9 . Cumhurbaşkanı Sü ; leyman Demirel arasındaki soğuk rü ; zgarları da su yü ; zü ; ne ç ; ıkardı .

Aydın Adnan Menderes Ü ; niversitesi ' nde 29 Mart Pazartesi gü ; nü ; yapılacak ' Tü ; rk Siyasi Tarihinde Adnan Menderes ' konulu panele daha ö ; nce katılacakları duyurulan ve broşü ; rlere de basılan 9 . Cumhurbaşkanı Sü ; leyman Demirel , Menderes ' in oğlu Aydın Menderes ' in istememesi sebebiyle katılmaktan vazgeç ; ti . Demirel ile birlikte panele katılacağı daha ö ; nce duyurulan TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin de , mazeret bildirerek panele gelemeyeceğini belirtti .

DUYURU YAPILDI

Aydınlı olan merhum Başbakan Adnan Menderes ' in , Tü ; rk siyasi hayatında yerini ve demokrasi tarihindeki ö ; nemini konu alan panelin , Aydın Adnan Menderes Ü ; niversitesi tarafından 29 Mart Pazartesi gü ; nü ; yapılacağı aylar ö ; ncesinden kararlaştırıldı . Broşü ; rlere basılan , davetiyelere yazılan ve ü ; niversitenin internet sitesinde de duyurulan panele , 9 . Cumhurbaşkanı Sü ; leyman Demirel , Meclis eski Başkanı İsmet Sezgin , Menderes ' in oğlu Aydın Menderes , Menderes ' in torunu Adnan Menderes , yazar Yılmaz Karakoyunlu , gazeteci yazar Taha Akyol ve Siyaset Bilimci Yü ; ksel Taşkın ' ın katılacağı belirtildi . Daha ö ; nce belirlenen programa gö ; re Demirel ve Sezgin aç ; ılış konuşmalarını yapacak , diğer isimler de panelist olarak yer alacaktı .

REKTÖ ; RE ULAŞTI

Ancak , Aydın Menderes ' in , 9 . Cumhurbaşkanı Demirel ' in katılımıyla ilgili rahatsız olduğunu yakın ç ; evresiyle paylaştığı ve bu bilginin Ü ; niversite Rektö ; rü ; Prof . Dr . Şü ; krü ; Boylu ' ya kadar ulaştığı belirtildi . Prof . Dr . Boylu , bu bilgi ü ; zerine Menderes ' i telefonla aradı ve bizzat kendisinden dinlemek istedi . İddialara gö ; re , Menderes , siyaset yaptığı sü ; rece babası Adnan Menderes ' e yeteri kadar hassasiyet gö ; stermediği iç ; in Demirel ' in , bu anma toplantısında bulunmasından rahatsız olduğunu iletti . Demirel ' in katılması durumunda , kendisinin anma tö ; renine katılmayacağını ilettiği belirtildi . Bu gelişme ü ; zerine Ankara ' ya giden ve Aydın Menderes ' i bizzat evinde ziyaret eden Rektö ; r Boylu , Menderes ' in hassasiyeti ve kararlılığını bir kez daha dinledi .

Bu gelişme ü ; zerine Rektö ; r Boylu ' nun Demirel ' e , Menderes ' in hassasiyetini aktardığı ve Demirel ' in de panele katılmaktan vazgeç ; tiği belirtildi . Demirel ile birlikte İsmet Sezgin de panele katılmayacağını iletti . Daha ö ; nce panelde aç ; ılış konuşmalarını yapacakları belirtilen Demirel ve Sezgin ' in , programlarını iptal ettikleri , ü ; niversitenin internet sitesinde de duyuruldu ve broşü ; rlerden , davetiyelerden isimleri ç ; ıkarıldı . 19 Mart 2010 Cuma gü ; nü ; nden itibaren web sayfasında yayınlanmaya başlanan aç ; ıklamada şö ; yle denildi :

' Ü ; niversitemizde 29 Mart 2010 tarihinde dü ; zenlenecek olan ' Tü ; rk Siyasi Tarihinde Adnan Menderes ' konulu panelde 9 . Cumhurbaşkanı Sü ; leyman Demirel ve TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin ' in aç ; ılış konuşmaları yapacağı , web sayfamızda ve davetiyelerimizde duyurulmuştur . Ancak , 9 . Cumhurbaşkanımız Sayın Demirel ve TBMM eski Başkanı Sayın Sezgin , mazeretleri nedeniyle panelimize katılamayacaklarını bildirmişlerdir . '

MAYIS ' TA GELECEK

Gelişmeler ü ; zerine bilgisine başvurduğumuz Rektö ; r Prof . Dr . Şü ; krü ; Boylu , Demirel ve Sezgin ' in panele gelmeyecekleri bilgisini doğruladı . Konuyla ilgili Aydın Menderes ' in hassasiyetini de doğrulayan Rektö ; r Boylu , Yeni Asır ' a şu aç ; ıklamayı yaptı : ' Sayın Demirel , Sayın Menderes ' in iç ; ine nasıl sinecekse ö ; yle hareket edeceklerini iletti ve Menderes isminin ö ; ne ç ; ıkması adına bö ; yle bir hassasiyet gö ; sterdiler . Sayın Demirel , merhum Adnan Menderes ' in , hepimizin Başbakanı olduğu ve başka platformlarda bunu gururla iletmeye devam edeceklerini de bildirdi . Bö ; yle bir anma toplantısında , siyasi olarak kendilerinin ö ; ne ç ; ıkma ihtimaline karşı , gelmemeyi tercih ettiler . Bu programa gelemediler ancak , Mayıs ayındaki diploma tö ; renimize katılacaklar . '

' TEŞEKKÜ ; R EDERİM '

Ö ; te yandan ; Yeni Asır olarak , konuyla ilgili yorumlarını almak ü ; zere Aydın Menderes ile de gö ; rü ; ştü ; k . Menderes , ç ; ok fazla detaya girmek istemedi ancak yaptığı aç ; ıklamayla olayın doğruluğunu teyit etti : ' Sayın Rektö ; r ' e samimiyetinden ö ; tü ; rü ; can-ı gö ; nü ; lden teşekkü ; r ediyorum ve herkesin de kutlaması gerektiğini dü ; şü ; nü ; yorum . Kendisi , bü ; yü ; k bir jest yapmıştır . '

Yeni Asır