Niğde'de Ağaçlandırma Şöleni
Niğde'de, bu yıl ilki gerçekleşen Ağaçlandırma Şöleni'nde 5 bin fidan toprakla buluştu.

' Niğde içinde yeşil değil , yeşil içinde Niğde ' sloganı ile yola çıktıklarını ve bu amaca ulaşmak için çaba harcayacaklarını ifade eden Akdoğan , 2009 yılında başlatılan ve kentin farklı noktalarını kapsayan ağaç dikme çalışmalarının 2010 yılında da artarak devam ettirileceğini kaydetti . Başkan Akdoğan , Bor yolu üzerindeki Atatürk Kent Ormanında 250 dönümlük alan üzerinde tesviye , sulama sistemi inşası , çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığını dile getirerek , " Kent genelinde bir yıl içerisinde 100 bin adet kışlık ve yazlık çiçek , 50 bin adet lale ile 10 bin ağaç diktik . Hüdavent Hatun türbesi etrafında bulunan eski park alanının bakımsız halde olması , çevre sakinlerince sosyal sıkıntı haline gelen madde bağımlısı çocukların mekanına dönüşmesi nedeniyle buranın düzenlemesini tamamladık " dedi .
Niğde ' nin Türkiye ortalamasına bakıldığında yağmurun en az düştüğü illerden biri olması nedeniyle adeta avuç içerisinde ağaç yetiştirir hale geldiklerini vurgulayan Akdoğan , bütün zorluklara rağmen kentin yeşillenmesi için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını sözlerine ekledi .
Niğde Valisi Alim Barut ise " Elinizde fidan varsa yarın kıyamet kopsa bile onu dikiniz " anlayışından geldiklerini belirterek , " Ağacın ve yeşilin bize ihtiyacı yok . Bizim onlara ihtiyacımız var . Doğayı kendi haline bırakabilsek her taraf yeşerir , her taraf ağaçla kaplanır . Bu nedenle biz doğayı rahat bırakmalıyız . Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde yazıldığı gibi bir zamanlar Niğde ' nin de aralarında olduğu bu yerler sincapların ağaçtan inmeden dolaşabildiği ağaçlarla kaplı alanlarmış . Ancak bugün geldiğimiz noktada kenti yeniden ağaçlandırmak için çalışıyoruz " diye konuştu .
Konuşmaların ardından Vali Alim Barut ve Belediye Başkanı Akdoğan , ilk ağacı dikerek birinci ağaçlandırma şölenini başlattı . Davetlilerde ilköğretim okulu ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte ağaç dikerek yeşillendirme çalışmalarına katkıda bulundu .
