Muğla'da 'Yuvarlakçay'da Hes'e Hayır' Eylemleri Devam Ediyor

Köyceğiz İlçesi Beyobası Beldesi Pınar Köy sınırları içinde yer alan Yuvarlakçay'da yaklaşık 100 gündür eylemlerini sürdüren Beyobası, Pınarköy Halkı ile Yuvarlakçay Koruma Platformu üyeleri Beyobası Belediyesi önünde toplanıp, 250 araçlık konvoyla Pınar Köy Yuvarlak Çay Topgözü'ne giderek, basın açıklaması yaptılar

Muğla'da 'Yuvarlakçay'da Hes'e Hayır' Eylemleri Devam Ediyor
  Köyceğiz İlçesi Beyobası Beldesi Pınar Köy sınırları içinde yer alan Yuvarlakçay ' da yaklaşık 100 gündür eylemlerini sürdüren Beyobası , Pınarköy Halkı ile Yuvarlakçay Koruma Platformu üyeleri Beyobası Belediyesi önünde toplanıp , 250 araçlık konvoyla Pınar Köy Yuvarlak Çay Topgözü ' ne giderek , basın açıklaması yaptılar . Sarıgerme Çevre ve Turizm Derneği Yuvarlak Çay ' da eylemlerini sürdüre Pınar Köylülere gıda yardımında bulundu .
Beyobası Halkı , Pınar Köylüler ve çok sayıda çevreci , davul zurna eşliğinde toplanarak , Beyobası ' ndan yaklaşık 250 araçlık konvoyla Pınarköy Çok Maşat Merkez Meydanında toplandılar . Araçlarından inen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekip , oyunlar oynadılar . Yuvarlakçay Korumu Platformu Üyesi Murat Demirci , burada basın açıklaması yaptıktan sonra eylemciler daha sonra yine konvoy oluşturarak Yuvarlakçay ' a geçtiler .
Yuvarlak Çay Koruma Platformu Üyesi Murat Demirci yaptığı basın açıklamasında , " Yuvarlakçay ' da suyuna , doğasına ve geleceğine sahip çıkan köylüler ve yöre halkı olarak 100 günü aşkın bir süredir Türkiye ' de eşi görülmemiş bir dayanışma içindeyiz . Suyu paraya çevirme politikası sonucu Türkiye ' nin her yerinde HES ' ler birbiri ardına patlak verirken , çevreyi koruması gereken birimleri de dahil olmak üzere devletin ilgili tüm kurumları bu ülkenin doğasını " gelişim ve modernleşme " adına katlederken , biz buna seyirci kalmayı kabul etmiyoruz ve Yuvarlakçay ' da tek bir ses olarak " suyuma , doğama dokunma " diyoruz .
Yuvarlakçay ' dan doğrudan hayat bulan Pınarköy , Zeytinalanı , Eskiköyceğiz , Kavakarası , Tepearası köyleri ile Beyobası Beldesi halkı , şimdi daha farklı bakmaktadır hayata . İnsanlar birbirini daha yakından tanımıştır , dostluklarını pekiştirmiştir , yeni dostluklar kurmuştur , hatta küs olanlar bile su uğruna katlanmıştır birbirlerine . Herkes suyun etrafında kenetlenmiş , aynı kaptan yemek yemiş , Yuvarlakçay ' ın suyunu daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir saygıyla içmiştir . Yuvarlakçay ' ın suyu , yöre halkını birbirine hiç ayrılmamak üzere kenetlemiştir " dedi .