Marev'in Okullara Çeşme Atağı Sürüyor

Gaziantep'te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür Vakfı (MAREV) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci tarafından başlatılan Her Okula Bir Çeşme Kampanyası, başarıyla sürerken Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu da çeşmesine kavuştu.

Marev'in Okullara Çeşme Atağı Sürüyor
  Her okula bir ç ; eşme sloganıyla MAREV tarafından yü ; rü ; tü ; len kampanya sonucu Şahinbey ilç ; esinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkö ; ğretim Okulu ö ; ğrencileri de ç ; eşmelerine kavuştu . MAREV Yö ; netim Kurulu Başkanı Osman Demirci tarafından annesi Hacı Latife Demirci adına yaptırılan ç ; eşme , ö ; ğrencilerin bundan sonra tuvaletlerden su iç ; mesine engel olacak . Eğitim kurumlarına her tü ; rlü ; destek vereceklerini ifade eden MAREV Yö ; netim Kurulu Başkanı Osman Demirci , şunları sö ; yledi :
' AB normlarına kavuşmanın yolu eğitimden geç ; er . Eğitim kurumlarımızın fiziki yetersizliklerinin tamamlanması iç ; in vakıf olarak ü ; zerimize dü ; şenleri yapıyoruz , yapmaya da devam edeceğiz . MAREV ' in Gaziantep eğitimine katkıları iki ayrı boyutla gerç ; ekleştirilmektedir . Birincisi bireysel olarak ö ; ğrencilere sağlanan burs ve kurs desteği , ikincisi eğitim kurumlarının durumlarının modernize edilmesine yö ; nelik ç ; alışmalarımızdır . Her Okula Bir Ç ; eşme Kampanyamızın temel amacı ö ; ğrencilerin okul tuvaletlerinden su iç ; mesine engel olmak , daha hijyenik ortamda su iç ; melerini sağlamaktır . Bugü ; n birç ; ok okulun bahç ; esinde ç ; eşme bulunamamaktadır . Ö ; ğrenciler su ihtiyaç ; larını zorunlu olarak pis musluklardan iç ; mek zorunda kalmakta ve ortaya salgın hastalıklar ç ; ıkmaktadır . Vakfımız bu konuya dikkat ç ; ekmek iç ; in bö ; yle bir kampanya başlatmış ve başarıyla sü ; rdü ; rmektedir . Hayırsever vatandaşlarımızı da bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyorum . Hizmetlerin en hayırlısı insanlara yapılan hizmetlerdir . Ü ; lkemizin ç ; ağdaşlaşması ve gelişmesi iç ; in hepimiz ü ; zerinde yaşadığımız bu ü ; lke topraklarının kıymetini bilmek , kazanç ; larımızın bir bö ; lü ; mü ; nü ; yokluklar iç ; erisinde kıvranan vatandaşlarımıza gerek hizmet olarak gerekse destek olarak vermek zorundayız . Eğitim kurumlarımızın gü ; ç ; lenmesi demek gelecek nesillerin dü ; nya ü ; lkelerindeki genç ; lerle aynı standartlarda yarışması demektir . Ç ; eşme yaptırma ç ; alışmalarımız bundan sonra da devam edecektir . '

Fatih Sultan Mehmet İlkö ; ğretim Okulu ' nu ziyaret ederek yapılan ç ; eşmeyi yerinde inceleyen MAREV Yö ; netim Kurulu Başkanı Osman Demirci , sınıfları da ziyaret ederek ö ; ğretmenlerden bilgi aldı . Okulun sınıf mevcutlarının 75 kişi olduğunu gö ; ren Demirci , acilen bu sayının normale ç ; ekilmesi iç ; in ç ; alışmalar yü ; rü ; tmek gerektiğini ifade ederek , ' Okulun sınıfları ü ; zü ; lerek sö ; ylü ; yorum 70-75 kişi . Ö ; ğretmen ne yapsın bö ; yle bir durum karşısında . Eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması iç ; in bu ve bunun gibi okulların mevcutlarını dü ; şü ; rmek lazım . Hayırsever vatandaşlarımıza gö ; rev dü ; şü ; yor burada . Acilen bu ç ; evrede yeni okulların yapılması gerekir . Bizlerde vakıf olarak bö ; yle hayırlı bir ç ; abanın iç ; erisinde olacağız ' dedi .

MAREV Yö ; netim Kurulu Başkanı Osman Demirci tarafından yaptırılan okul ç ; eşmesinin ilk suyunu Demirci , ö ; ğrencilerle birlikte iç ; erek , ' Hayırlı olsun , umarım bu ç ; eşmeyi korur ve temiz kalmasını sağlarsınız ' diye konuştu .
Eğitim alanındaki destek ve ç ; alışmalarının sü ; receğini de sö ; zlerine ekleyen MAREV Yö ; netim Kurulu Başkanı Osman Demirci , ' Eğitim gü ; ç ; lü ; ve bü ; yü ; k Tü ; rkiye ' nin olmazsa olmazıdır . Eğitimi toplumun her kesimine yaymak , ö ; rgü ; n eğitim dışında yaygın eğitim kurumlarıyla da yetişkinlerimize hizmet vermek zorundayız ' şeklinde konuştu .