Marble 2010, 24 Mart'ta Açılıyor

Sektöründe bir dünya markası olarak kabul edilen MARBLE â€' 16

  Sektöründe bir dünya markası olarak kabul edilen MARBLE †" 16 . Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı , 24 Mart 2010 Çarşamba saat 11 . 00 ' de İsmet İnönü Sanat Merkezi ' nde düzenlenen törenle kapılarını açacak . İzmir Kültürpark ' ta gerçekleştirilecek ve 27 Mart 2010 Cumartesi sona erecek olan fuar , sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak . Fuara 35 ülkeden 262 ' si yabancı 884 ' ü yerli toplam 1146 firma katılıyor .
MARBLE ' da her yıl artan katılım taleplerine olumlu yanıt verebilmek için İZFAŞ , sergileme olanağını en üst seviyeye çıkarırken , mevcut kapalı alanların yanı sıra 7 bin 200 metrekarelik 4 adet kapalı alan inşa edildi . Bu alanlarla birlikte fuar toplam 10 adet kapalı alanda gerçekleştirilecek . Fuar için tahsis edilen alan geçen yıla göre bin 125 metrekare artarak 43 bin 625 metrekareye ulaştı . Kültürpark ' ın doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde inşa edilen geçici holler , fuar bitiminde kaldırılacak . Katılımcı sayısının her yıl arttığı fuarda , 300 ' e yakın firmanın katılım ve yer büyütme taleplerine olumlu yanıt verilemediği bildirildi .
Türkiye ' nin doğaltaş sektörünün gelişimine paralel bir çizgi izleyen ve ülkenin en büyük ihracat fuarı olarak kabul edilen MARBLE ' ın tanıtımının 5 kıtada yapıldığı ve tüm sektör paydaşlarının fuardan haberdar edilmesinin amaçlandığı açıklandı . Fuarda Türkiye ' nin ihracat yaptığı mevcut ülkelerin yanı sıra yeni ihracat pazarları da gündeme alındı . Yurtdışındaki çeşitli sektörel fuarlarda MARBLE ' ı tanıtan İZFAŞ , ayrıca Fransa , Brezilya , İtalya , Polonya , İspanya , Portekiz ve Hindistan ' daki sektör yayınlarında da fuara ilişkin duyurularını yıl boyunca sürdürdü . MARBLE 2010 ' a 80 ' in üzerinde ülkeden ziyaretçi gelmesi bekleniyor .
Geçen yıl düzenlenen fuara bin 112 firma katılmış ; fuarı 76 ülkeden 51 bin 560 kişi ziyaret etmişti . MARBLE 2010 ' a bu yıl ; Avustralya , Belçika , Brezilya , Kanada , Çin , Danimarka , Mısır , İngiltere , Finlandiya , Fransa , Almanya , Yunanistan , Hindistan , İran , Irak , İtalya , Japonya , Lübnan , Polonya , Portekiz , Rusya , San Marino , Suudi Arabistan , Güney Afrika , Güney Kore , İspanya , İsveç , İsviçre , Suriye , Tayvan , Hollanda , Birleşik Krallık , Ukrayna , ABD ve Vietnam gibi ülkelerden firmalar katılacak .
Fuara ilk kez bu yıl katılacak olan ülkeler ise Brezilya , Güney Afrika , Vietnam ve Ukrayna olacak . Vietnam ' ın meşhur beyaz mermeri ise MARBLE ' da ilk kez bu yıl sergilenecek .