Kocaoğlu, Siyaset Okulu'nda Konuştu

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Okulu'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; 'Türkiye'de yerel yönetimlerin geleceği ve İzmir modeli' başlıklı bir konuşma yaptı

Kocaoğlu, Siyaset Okulu'nda Konuştu
  İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Okulu ' na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ; " Türkiye ' de yerel yönetimlerin geleceği ve İzmir modeli " başlıklı bir konuşma yaptı . Konuşmasının ardından Siyaset Okulu öğrencilerinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu , yerel yönetimlerin misyon değiştirmeye başladığını belirterek , " Siyasi ayrım yapmadan söylüyorum , merkezi hükümetlerin kentlere ilişkin öncelik sıralaması , tam olarak yerine oturmuyor . Çünkü kimse elindeki erki bırakmak istemiyor . Son imzayı hep kendinde bırakmak istiyor . Ama zaman içinde bırakacaklar " diye konuştu .
Türkiye ' de " kent dönüşümü " adı altında yapılanların sadece " inşaat işi " olarak algılandığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı , " Oysa kentlerin geleceğe hazırlanması çok farklı bir şey . Kent dönüşümü , kente aklı ve bilimi egemen kılmak , ileriye götürmektir . Kent insanı kaynaştırıp birleştirmek , onları kader birliği yapar hale getirmektir . Bizim anladığımız kent dönüşümü budur " dedi .
Konuşmasında taşeronlaşmaya da değinen ve insanın emeğinin sömürülmesinin , Türkiye ' de " en az Anayasa değişikliği kadar " önemli bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu , Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendiği 6 yıldan bu yana , kafasının içinde hiçbir şey dolaştırmadığını , doğru olduğuna inandığı şeyleri söyleyip yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini kaydetti .