Kırşehir'de Tbmm Ormanı Oluşturuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 90. yılı anısına Akpınar ilçesinde 215 dönümlük alanda 'TBMM 90. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Kırşehir'de Tbmm Ormanı Oluşturuldu
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM'de bu güne kadar görev yapan 6 bin 714 Milletvekili adına birer fidanın da dikildiği törende, yaklaşık 35 bin fidan toprakla buluştu.
Akpınar İlçesindeki fidan dikimine Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Baro Başkanı Av. Gökhan Maraş, Akpınar Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hatıra ormanının ayrı bir anlamı olduğunu ifade ederek, "milletin iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclis'imizde, kurulduğu günden bu yana görev yapan tüm milletvekillerimiz adına fidan dikilecek" dedi.
Törende söz alan Milletvekili Abdullah Çalışkan'da, "Bugün burada mensubu olmaktan gurur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi ve bu yüce çatı altında görev yapan memleketimize hizmet etmiş Millet vekillerimiz adına fidan dikmekten son derece mutluyum. Ülkemizin ve Kırşehir'imizin yeşil bir çevreye kavuşması noktasında yaptığımız hizmetlere bir yenisinin daha eklenmenin sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Erden ise, ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin önemine işaret ederek, "Atalarımızın 'Yaş kesen baş keser' sözünü artık günümüzde daha iyi anlar hale geldik. Gerçekten ağaç, orman herkesin gelecek kuşaklara bırakacağı en güzel miraslardan birisi. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemiz genelinde Milli Ağaçlandırma Seferberliği başlatıldı. Bütün kurumlar ağaçlandırma için bütçelerinden ödenek ayırıyor ve sivil toplum kuruluşları da bu çalışmalara destek veriyor" dedi.
Konuşmaların ardından 6 bin 714'ü Milletvekilleri adına olmak üzere 35 bin fidan toprakla buluşturuldu ve program sona erdi.