Gümüşhane Öğretmen Lisesi'nde Nevruz Programı

Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan 'Nevruz-Yenigün' programı renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane Öğretmen Lisesi'nde Nevruz Programı
Okul bahçesinde yapılan programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkan Vekili Recep Gök, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, kamu kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye genelinde Anadolu Öğretmen Liseleri arasında yapılan değerlendirmede 5 yıl süreyle model okul seçilmesi nedeniyle verilen berat ve flama Vali Yardımcısı Mehmet Demiral tarafından okul müdürü Hasan Taş'a verildi.
Okul Müdürü Hasan Taş burada yaptığı konuşmada Nevruz'u her ulusun kendi kültür ve değerleri ile özdeşleşip sembolleştirdiği, özü itibarı ile baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün olarak tanımladı.
Törende daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Nevruz günü için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından okul bahçesinde düzenlenen bir bölgede oluşturulan Nevruz Hatıra Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirildi.
Vali Enver Salihoğlu tarafından yakılan nevruz ateşi ve halk oyunları gösterileri ile süren program yarışmalar ve skeçler ile sona erdi.