'Enerji Mizahın Gündeminde'

Küresel sorunların başında gelen 'Enerji' konusu, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nin düzenlediği 6. Uluslar arası Istanbul Karikatür Festivali ile karikatüristlerin gündemine girdi.

'Enerji Mizahın Gündeminde'
Hümanist ve doğayla uyumlu yaşam fikirlerini benimseyen Yeni Yüksektepe, 1996 yılından itibaren mizah yoluyla dünyanın farklı sorunları konusunda farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Küremiz, her çağda yeni açılımlarla tez ve antitezini birlikte ortaya çıkartmaktadır. Sanayileşme, refah için bir açılım olmuşken, yanında çevre kirliliği, çevrecilik anlayışını devreye sokmuştur. 20.yüzyılın son çeyreğinde, gelişmişlik ölçütü enerji kullanımı ile ölçülürken, 21.yüzyılda artık bu ölçüt yerini çevre duyarlılığına bırakmıştır.

Yeni Yüksektepe, bu yıl 6.sını düzenlediği “Karikatür Festivali”nde enerji konusunu gündeme getirmiştir. Tan Oral’ın kuratörlüğü yaptığı festivale bu sene 45 ülkeden 121 karikatürsit 299 eserle katıldı.

Bu duyarlılık içerisinde mizahı, kamuoyunun bilinçlenmesi konusunda bir yöntem olarak kullanmaya devam etmek adına festivale katılan karikatürler, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Aydın Şubesi tarafından 29 Mart – 2 Nisan 2010 tarihleri arasında Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde halkımızın beğenisine sunulacaktır. 29 Mart 2010 tarihinde saat 17:30 da açılışı yapılacak olan sergi 2 Nisan 2010 tarihine kadar ücretsiz gezilebilecektir.

Felsefi, kültürel, ekolojik ve sosyal pek çok çalışmayı gönüllülük ilkesi ile yürüten Yeni Yüksektepe Kültür Derneği 1989 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden bir sivil toplum kuruluşudur.

'Enerji Mizahın Gündeminde'

'Enerji Mizahın Gündeminde'