Emeklinin Maaş Kuyruğu Çilesi

Adana'da emekli vatandaşlar maaşlarını alabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önlerinde kuyruk oluşturdu.

Emeklinin Maaş Kuyruğu Çilesi
  Adana ' da emekli vatandaşlar maaşlarını alabilmek iç ; in sabahın erken saatlerinde banka ö ; nlerinde kuyruk oluşturdu . Uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların bir kısmı bankanın aç ; ılmasıyla birlikte iç ; eri girerken , bankaya girmeyi başaramayanlar kaldırımda ve buldukları ağaç ; gö ; lgelerinde beklemek zorunda kaldı .

Her ay , emekli maaşlarını alabilmek iç ; in bu ç ; ileyi ç ; ektiklerini sö ; yleyen SSK emeklileri maaşlarının yetersizliğinden de şikayet etti .
En dü ; şü ; k emekli maaşının bin 200 TL olacağı yö ; nü ; ndeki haberleri değerlendiren emekliler , ' Bu sö ; ylentilere inanmıyoruz . Her ay emeklilere mü ; jde diye haberler ç ; ıkıyor maaşı almaya geldiğimizde ortada mü ; jde falan olmadığını gö ; rü ; yoruz ' diye konuştular .
Banka ö ; nü ; ndeki uzun kuyruklar aynı zamanda emeklilerin kahvaltı sofrası oldu . Emekliler kahvaltıda simit ayran yemeyi tercih etti . Emekliler , kendilerini gö ; rü ; ntü ; leyen basın mensuplarına da , ' Ç ; ekin ç ; ekin rezilliğimizi ç ; ekin . Belki bu gö ; rü ; ntü ; ler derdimizi anlatmak iç ; in ç ; are olur ' dediler .

Engelli bir emekli ise , ' Milletvekilleri bu maaşla bir ay geç ; insin ö ; nce ellerinden ö ; perim sonra gelir kendimi bankanın ö ; nü ; ne asarım ' ifadelerini kullandı .