Çocukları Kaybolan Baba'nın Dramı

Aydın'da 25 Aralık'ta sabah evden işe gitmek üzere çıkan Kenan (21) ve Sinan (29) Demirhoş kardeşlerden 3 aydır haber çıkmaması ailelerini derinden etkiledi.

Çocukları Kaybolan Baba'nın Dramı
  Kardeşlerin geri dönmesi için aileden fidye isteyen şahıs polisin başarılı operasyonuyla yakalanmasına rağmen halen kardeşlerden bir haber alınamadı . Aileden fidye isteyen kişinin kaçırılan kardeşlerin kuzeni çıkması ortalığı bir kat daha karıştırırken , kuzen polise verdiği ifadede kardeşlerin nerde olduğunu bilmediğini ileri sürdü . Yakalanan şahsın evlatlarının yerini bildiğini ileri süren acılı baba Mustafa Demirhoş ; " Çocuklarımın ortadan kaybolduğu günden beri her gün ciğerlerimiz parçalanıyor . Nasıl yaşadığımızı bilmiyoruz . Birileri bizim sesimiz duysun artık . Yakalanan şahsın evlatlarımın yerini bildiğini inanıyorum " dedi .
Demirhoş kardeşlerin ortadan kaybolmasından 1 , 5 aylık bir süre sonra kapılarının altından ; " Sayın Demirhoş ailesi , size bugüne kadar ulaşmadık . Çünkü polis ve jandarma ile temas halinde olduğunuzu biliyorduk . Çocuklarınız elimizde ve sağlıkları yerinde . Çocuklarınız mandıracılık yaptığı için , bizim mal verdiğimiz bölgelere girmişler . Bizde mandıracılık işi ile uğraştığımız için bizleri 45 bin TL zarara uğrattılar . Bu zararımızı karşıladığınız takdirde çocuklarınızı bırakacağız . Parayı bırakacağınız yer için tekrar size ulaşacağız " yazılı bir mektup bırakıldı .
İKİNCİ MEKTUPTA FİDYECİ YAKALANDI
Daha sonra Mustafa Demirhoş ' un parayı nereye bırakacağına dair bir mektup daha geldi . Tüm gelişmeleri polise bildiren aile , polis ile birlikte ikinci mektubun olduğu adrese gitti . Paranın bırakılacağı adresi öğrenen polis buluşmadan 2 saat önce belirlenen adrese pusu kurdu . Poşetin içine doldurdukları gazete kağıtları ile buluşma yerine gelen baba Mustafa Demirhoş , poşeti bıraktıktan sonra uzaklaştı . Aradan yarım saat sonra buluşma yerine gelen bir kişi poşeti almak isteyince polis tarafından kıskıvrak yakalandı .
FİDYECİ KUZEN ÇIKTI
Aydın Emniyeti ' nce yakalanan fidyecinin , halaoğulları olduğunu öğrenen Demirhoş ailesi adeta şok oldular . Yücel Çamcı ' nın yapılan sorgulamasında , halaoğulları olan Kenan ve Sinan kardeşlerin kendisine telefonla ulaştığını , başlarının dertte olduğu için kaçtıklarını söyledi . Çamcı ayrıca , kardeşlerin yurtdışına kaçmak için acilen paraya ihtiyacı olduğunu , planı kardeşlerin hazırladığını , bu işi yapması taktirde kendisine de para vereceklerini yapılan sorgulamasında söylediği öğrenildi . Fidyecinin vermiş olduğu ifadeye göre araştırma başlatan Aydın Emniyeti , kaybolan gençler hakkında bir bulgu elde edemedi .
TÜRKİYE ' DE BARINAMAM
Polis tarafından Aydın Adliyesine sevk edildikten sonra Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen fidyeci Yücel Çamcı ' nın ceza evinde görüştüğü yakınlarına ; " Değil sizin yüzünüze bakmak , Türkiye ' de yerim yok " şeklinde konuştuğunu öne süren baba Mustafa Demirhoş , Çamcı ' nın ifadelerinden sonra çocuklarının hayatından ümidini kestiğini söyledi .
Mustafa Demirhoş ; " Emniyetten Yücel ' in ifadesinin tekrar alınmasını istedim . Emniyet yetkilileri de tekrar bir ifade alacaklarını söylediler . Yücel bazı gerçekleri gizliyor . Yücel ile hareket eden başka insanların olduğuna inanıyorum . Yücel Çamcı ' nın evinde 2 adet daha bize verilmek üzere mektup bulunmuş . Polisin bize verdiği bilgiye göre birisi Kenan ve Sinan ' ın ağzından yazılmış veda mektubuymuş . Polisteki ifadesince çocuklarımla telefonla konuştuğunu söyleyen Yücel Çamcı ' nın bildiği bir şeyler var . Çelişkili ifadeler veriyor . Kendisinin tekrar tekrar sorgulanmasını istiyorum " şeklinde konuştu .
NE İSTERLERSE VERECEĞİM
Kenan ve Sinan ' ın ortadan kayboldukları ilk günlerde Yücel Çamcı ' nın evlerine kadar geldiğini belirten Mustafa Demirhoş , " Yücel Çamcı ' nın babası ve kayın pederi davayı geri almamı istediler . Ben çocuklarımı sağ salim görmeden davayı kesinlikle geri almayacağımı kendilerine söyledim . Yücel Çamcı yakalandığı zaman çok umutlanmıştık ama bir sonuca ulaşılamadı . Çocuklarımdan birinin bile yerine bilen varsa ne isterlerse vermeye hazırım . Yücel Çamcı bir şeyler biliyorsa ondan da şikayetçi olmayacağım . Çocuklarım da eğer imkanları varsa bir kere bizle temasa geçsinler . Hepimiz perişan durumdayız . Psikolojik dengemiz bozuldu . Çocuklarımı gören vatandaşlarda insanlık namına emniyetle temasa geçsin " ifadelerini kullandı .