Adıyaman Üniversitesi'nde Nevruz Sevinci

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Adıyaman Üniversitesi ana kampüs alanı içersinde meslek yüksek okulu önünde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, Azeri uyruklu Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Şehribari Allahverdiyava tarafından, Nevruz Bayramı'nın tarihi ile Türk Cumhuriyetleri'nde Nevruz Bayramı kutlamaları hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman Üniversitesi'nden Adıyaman, bölge ve ülke geneline dostluk ve barış mesajları vererek, barış ve demokrasinin önemine vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz ve eşi Yrd. Doç Ferhan Gündüz tarafından Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinden ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz atlarken, diğer öğretim üyesi ve öğrencilerde ateşten atladı.
Daha sonra üniversite halk oyunları ekipleri folklor gösterileri sunarken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, halk oyunları ekipleriyle halay çekti. Etkinliklere katılanlara pilav dağıtıldı.