Yurtta Nevruz kutlamaları

Türkiye'nin dört bir yanında Nevruz kutlamaları devam ediyor.

  İSTANBUL

İstanbul Zeytinburnu Kazlıç ; eşme Meydanı ' nda toplanan binlerce insan , Nevruz Bayramı ' nı kutlamak iç ; in bir araya geldi . Meydanda kurulan platformun ö ; nü ; ne toplanan vatandaşlar , mü ; zik dinletisiyle birlikte coşkulu anlar yaşadı . Toplanan kalabalıktaki bazı gruplar , terö ; rist başı Abullah Ö ; calan lehine pankart aç ; ıp slogan attı .

Sabah saatlerinden itibaren Nevruz ' un kutlanacağı meydana akın eden insanlar , ellerinde Barış ve Demokrasi Partisi ' nin ( BDP ) bayraklarıyla meydanda bir araya geldi . Her yıl benzer manzaraların yaşandığı Nevruz ' da bu yıl da bazı gruplar Ö ; calan lehine slogan attı .

Nevruz etkinlikleri kapsamında BDP Milletvekilleri Sebahattin Tuncel ve Ufuk Aras ' ın yanı sıra BDP Eşbaşkanı Gü ; ltekin Kışanak ' ın birer konuşma yapmaları bekleniyor . 11 . 30 ' da başlayacak programın akşam saatlerinde bitmesi planlanıyor .

Nevruz Bayramı ' nı coşkusunun bu gü ; nkü ; adresi İstanbul ' da Zeytinburnu Kazlıç ; eşme Meydanı . . . Kazlıç ; eşme Medyanı ' nda gerç ; ekleştirilecek Nevruz kutlamaları iç ; in gelen vatandaşlar , sabah 09 . 00 itibariyle arama noktalarından geç ; irilerek alana alınmaya başladı .

Yü ; zlerce polis , meydan ç ; evresinde geniş gü ; venlik ö ; nlemi aldı . Kazlıç ; eşme Meydanı ' nda kutlamalar başlamadan ö ; nce polis , sabah 08 . 00 itibariyle bü ; tü ; n gö ; revlileri ve organizasyonu yapanları dışarı ç ; ıkarttı . Bomba uzmanları ö ; zel kö ; peklerle platform ç ; evresi ince bir aramadan geç ; irildi . Bu ç ; alışmanın ardından saat 09 . 00 itibariyle arama noktalarından vatandaşları alana girişi başladı .

İç ; eri alınan vatandaşlar meydanda toplanmaya başladı . Bu arada , her nevruzda olduğu gibi seyyar satıcılar da meydan ç ; evresindeki yerlerini aldı . Seyyar satıcıların kutlamaların yapılacağı meydana girmesine izin verilmedi .

ANKARA

Ankara ' da BDP ' li bir grup , Nevruz kutlamak iç ; in sabah saatlerinde Toros Sokak ' ta toplandı . Grup buradan yü ; rü ; yerek Kolej Kavşak ' a gitmeye hazırlanıyor . BDP ' liler saat 16 . 00 ' ya kadar burada Nevruz programını kutlayacak . Nevruz dolasıyla her hangi bir olaya karşı Ankara Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri tarafından yoğun gü ; venlik ö ; nlemi alındı . ( CİHAN )

İstanbul ' daki Nevruz kutlamaları ç ; erç ; evesinde Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında kriz merkezi kuruldu .

İstanbul Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; nü ; n Vatan Caddesi ' ndeki yerleşkesinde Vali Yardımcısı Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde , emniyet ve jandarma yetkilileri ile diğer ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri yer alıyor .

Kriz merkezinde , Zeytinburnu Kazlıç ; eşme Meydanı ve diğer hassas noktalardan kameralar aracılığıyla elde edilen gö ; rü ; ntü ; ler incelenebilecek , duruma gö ; re alınacak ö ; nlemlerin koordinasyonu sağlanacak . Bu arada , Zeytinburnu Gazi İlkö ; ğretim Okulu bahç ; esinde , bir grup jandarma ekibi de teyakkuz halinde bekletiliyor .

MERSİN - DİYARBAKIR

Diyarbakır ve Mersin ' de de Nevruz kutlamaları başladı .

KAZAKLAR , NEVRUZ COŞKUSUNU FERHAT DURMUŞ ' LA KATLADI

Tü ; rk halk mü ; ziği sanatç ; ısı Ferhat Durmuş ' un , Nevruz kutlamaları kapsamında Kazakistan ' ın Astana kentinde verdiği konserde coşan Kazaklar , bol bol halay ç ; ekti . Konser , Cumhurbaşkanlığı Medeniyet Merkezi ' nde bugü ; n Kazak gü ; mü ; ş el sanatları ve resim serginin aç ; ılışı ile başladı . Serginin aç ; ılışını Cumhurbaşkanlığı Medeniyet Merkezi Mü ; dü ; rü ; Mırzabek Joldasbekov , Kazakistan senatosu Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Kuanysh Sultanov ve Kazakistan TİKA Kordinatö ; rü ; Ö ; mer Kocaman katıldı .
Nevruz kutlamaları ç ; erç ; evesinde bugü ; n Astana ' da Cumhurbaşkanlığı Medeniyet Merkezi ' nde TİKA ' nın destekleriyle dü ; zenlenen Nevruz Konseri ' nde Tü ; rk halk mü ; ziği sanatç ; ısı Ferhat Durmuş sahne aldı . Konsere Kazakların milli ç ; algısı ' Dombra ' yı ö ; perek başlayan Durmuş seyircilerden bü ; yü ; k alkış aldı . Seslendirdiği tü ; rkü ; lerle Kazakları coşturan Durmuş , seyircileri sahneye davet etti . Mü ; ziğin evrensel dili kendini bir daha gö ; sterdi ve kardeş halkların mensupları sahnede aynı ritimde dans etti ve eğlendi . Ferhat Durmuş , Aşık Mahsuni , Pir Sultan Abdal ve meşhur halk ezgilerini seslendirdi .
Halkın yoğun ilgi gö ; sterdiği konser , Kazakların meşhur ' Aldar Kö ; se ' adlı tiyatro gö ; sterisi ile sona erdi . Ü ; ç ; gü ; n resmi bayram olarak kutlanan Nevruz , yarın geleneksel kutlamalarla devam edecek . Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in katılacağı kutlamalar yarın Tü ; rk girişimcilerin inşa ettiği yü ; zyılın projesi kabul edilen ' Han Ç ; adırı ' ö ; nü ; ne kurulan Nevruz ç ; adırlarında devam edecek .