Seçmen listeleri yarın askıdan inecek

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı takvim ilerlerken, adaylar da önümüzdeki salı günü başlayacak resmi propaganda dönemi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Seçmen listeleri yarın askıdan inecek
  Seç ; imde hangi adayı destekleyeceğini henü ; z kesinleştirmeyen siyasi partiler ise tutum belirlemek iç ; in toplantılarına devam ediyor .

Seç ; men askı listeleri yarın askıdan inecek , itiraz ve başvurular değerlendirilerek Resmi Gazete ' de yayımlandıktan sonra seç ; men listelerine ilaveler yapılarak seç ; men sayısı kesinleştirilecek . Sandık Seç ; men Listeleri 29 Mart ' ta tamamlanacak .

YSK ' nın dü ; n , adaylara yapılan itirazları sonuç ; landırmasından sonra 18 Nisan ' da yapılacak cumhurbaşkanlığı seç ; iminde 7 aday yarışacak . YSK , adaylardan Serap Tezcan ' ın &ldquo ; Cumhurbaşkanı adayı olabilecek nitelikte olmadığına&rdquo ; karar verirken , Mehmet Ali Talat ' a yapılan itirazı ise reddetmiş ve bö ; ylece aday sayısı 7 ' ye dü ; şmü ; ştü ; .

SEÇ ; İM TAKVİMİ
YSK adayları pazar gü ; nü ; kesinleştirecek ve pazartesi gü ; nü ; ilan edecek . Aynı gü ; n duvar ilanları iç ; in ad ç ; ekme işlemi yapılacak .
Propaganda dö ; nemi ise 23 Mart Salı gü ; nü ; başlayacak . Seç ; imin , 6 ' sı bağımsız 1 ' i partili 7 adayı şunlar :

Mustafa Kemal Tü ; mkan ( Bağımsız ) , Dr . Derviş Eroğlu ( UBP ) , Arif Salih Kırdağ ( Bağımsız ) , Mehmet Ali Talat ( Bağımsız ) , Zeki Beşiktepeli ( Bağımsız ) , Ayhan Kaymak ( Bağımsız ) , Tahsin Ertuğruloğlu ( Bağımsız ) .
24 Mart ' ta ise , adayların seç ; im pusulalarında hangi sırayla yer alacaklarını belirlemek iç ; in YSK ' da kura ç ; ekimi yapılacak .

HANGİ PARTİ HANGİ ADAYI DESTEKLEYECEK?
Cumhuriyet Meclisi ' nde temsil edilen 5 siyasi partiden 3 ' ü ; halen hangi adayı destekleyeceğini kesinleştirip kamuoyuna aç ; ıklamadı .
UBP , Cumhurbaşkanlığı seç ; imine Genel Başkanı , Başbakan Derviş Eroğlu ile katılıyor . Ana muhalefet CTP-BG , seç ; ime bağımsız aday olarak katılacak Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ' ı destekleyecek .
Mecliste temsil edilen ve aday ç ; ıkarmayan DP , TDP ve Ö ; RP ' de ise değerlendirme toplantıları sü ; rü ; yor .

DP ' NİN KARARI BU AKŞAM
Demokrat Parti ( DP ) yetkili organları seç ; imle ilgili tutum belirlemek ü ; zere uzun sü ; redir değerlendirmelerini sü ; rdü ; rü ; yor . Parti meclisi ve merkez yö ; netim kurulunu toplayan ve konuyu gö ; rü ; şen DP , Eroğlu veya Ertuğruloğlu alternatifleri ü ; zerinde duruyor . DP Parti Meclisi bu akşam saat 18 . 00 ' de bir kez daha Lefkoşa ' da Merit Hotel ' de toplanarak nihai kararı verecek .

TDP MYK PAZARTESİ

Aday ç ; ıkarmayan partilerden biri diğeri Toplumcu Demokrasi Partisi ( TDP ) , ö ; nü ; mü ; zdeki pazartesi akşamı yapacağı merkez yö ; netim kurulu toplantısında hangi adayı destekleyeceğini belirleyecek .

Genel Başkan Mehmet Ç ; akıcı , Mehmet Ali Talat ' ın desteklenmesi yö ; nü ; nde bir eğilim bulunsa da kesin kararın gelecek hafta verileceğini ; tü ; m adayları değerlendirdiklerini sö ; yledi .

Ö ; RP HAFTAYA

Ö ; zgü ; rlü ; k ve Reform Partisi ( Ö ; RP ) de cumhurbaşkanlığı seç ; iminde hangi adayı destekleyeceğine ilişkin değerlendirmelerini sık sık yapılan MYK toplantılarında sü ; rdü ; rü ; yor .

Genel Sekreter Erdoğan Şanlıdağ , kararlarını gelecek hafta aç ; ıklayabileceklerini sö ; yledi . Şanlıdağ , ziyaretlerine gelen 3-4 aday olduğunu , ancak tü ; m adayları değerlendirdiklerini belirtti .

ADAYLAR KÖ ; Y VE BÖ ; LGE GEZİLERİNDE , MEDYADA
Cumhurbaşkanı olmak iç ; in yarışacak adaylar , resmi propaganda dö ; nemi henü ; z başlamasa da kö ; y , bö ; lge ve sivil toplum ö ; rgü ; tlerine yö ; nelik ziyaretlerini sü ; rdü ; rü ; yor . Adayların seç ; menlere ulaşmak iç ; in kullandığı en etkili yollardan biri de her zamanki gibi medya oluyor . Televizyon ve radyolarda canlı yayınlara katılan , gazetelerde ise haberleri ve sö ; yleşileriyle yer alan adaylar , gö ; rü ; şlerini hedef kitlelerine ulaştırmak iç ; in ç ; alışıyor .