Milletvekili Eldemir, Nevruz'da Çöp Topladı

AK Parti Amasya Milletvekili Dr

Milletvekili Eldemir, Nevruz'da Çöp Topladı
  AK Parti Amasya Milletvekili Dr . Avni Erdemir , 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde Amasya Valiliği , Amasya Belediyesi , Amasya Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettiği temizlik seferberliğine katıldı ve tarihi Amasya Kalesi ' nin eteklerinde öğrencilerle birlikte çöp topladı .
Amasya ' da temizliğe büyük önem verildiğini ve Amasya ' nın çok güzel bir şehir olduğunu belirten Milletvekili Erdemir , " Nevruz aslında bir bakıma temizlenme ayıdır ve Nevruz ' la birlikte bizim Türk kültüründe , töresinde herkes evini bahara hazırlar , yaza hazırlar ve evinde temizlik yapar . Biz de Amasyamızı bir bakıma bahara hazırlıyoruz , turizme ve özelikle turizme hazırlıyoruz . Amasyalı hemşehrilerimizin geçmişten gelen bu töreyi canlandırıp öğrencisiyle , valisiyle , komutanıyla , belediye başkanıyla dağlara
çıkıp kalesini temizlemiş olması , sokaklarını temizlemiş olması hakikaten büyük bir anlam ifade etmektedir . Hep Amasya için biz diyoruz ki ' suyu gümüş , taşı altın . Her yanı tarih ve destan , nasıl gurur duymaz insan ' diyoruz " diye konuştu .
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de 2 bini aşkın kişinin katıldığı temizlik seferberliğini yerinde inceledi .