Komisyon Üyelerinden İnceleme

Muğla İl Genel Meclisi bünyesinde kurulan; Plan ve Bütçe Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu, Sanayi, Ticaret ve Ulaşım Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Turizm, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri Milas'a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu

Komisyon Üyelerinden İnceleme
  Muğla İl Genel Meclisi bünyesinde kurulan ; Plan ve Bütçe Komisyonu , Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu , Sanayi , Ticaret ve Ulaşım Komisyonu , İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Turizm , Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri Milas ' a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu .
İl Genel Meclis Üyeleri ; Av . Akın Üstündağ , Halil Mutlu , Halil Ilbıra ve Mehmet Kocabaş ' ın da katıldığı inceleme gezisi kapsamında ; Balcılar , Pınarcık , Kırcağız , Gökçeler , Ovakışlacık , Derince , Bahçeburun ve Türbe köylerinde incelemelerde bulunuldu .
Komisyon üyeleri ilk olarak , aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan Gökçeler Köyü köprüsünün bulunduğu yerde inceleme yaptı . Mevcut köprünün yerinde , DSİ tarafından ıslah çalışması yapılmadan , yeni köprü yapımının mümkün olamayacağı görüşüne varıldı .
ALTERNATİF DİKMEN YOLUNA KANTAR
Yıllardır maden kamyonlarının kullanımı nedeniyle bozulan Türbe grup köy yollarında incelemelerde bulunan komisyon üyeleri , beklenen kararı nihayet aldılar . Dikmen yolunu , grup köylere bağlantı yolu olarak düşünen komisyon üyeleri , yapılacak bağlantı yoluna kantar kurulmasına karar verdi . CHP Grup Başkan Vekili Akın Üstündağ , maden kamyonlarının bağlantı yolunu kullanamayacağını , böylece yapılan yolun uzun yıllar hizmet sunmasını amaçladıklarını söyledi .
KÖY FUTBOL SAHALARI VE ÇOCUK OYUN ALANLARI
Komisyon üyeleri , yıllardır özlemle beklenen bir karara daha imza attılar . Üyeler ; Balcılar , Pınarcık ve Kırcağız köyüne , köy futbol sahası yapılması kararını alırken , özellikle Kırcağız Köyü ' nde yapılması planlanan köy futbol sahasında , amatör futbol ligi karşılaşmaların yapılabileceğini , öte yandan Yeni Milasspor ' un da antrenman sahası olarak kullanabileceği özelliklerde yapılacağını vurguladı .
Turizm , Gençlik ve Spor Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri ; Balcılar , Pınarcık , Bahçeburun ve Ovakışlacık Köyü ' ne de , çocuk oyun alanlarının yapılması kararı aldı .
DERE MAHALLESİ SUSUZLUKTAN KURTULUYOR
İlçemize bağlı Kırcağız Köyü ' nde incelemelerde bulunan komisyon üyeleri , Akgedik Barajı kıyısındaki Dere Mahallesi ' nin susuzluğuna da çözüm buldu . Baraj kıyısında olmasına rağmen yıllardır susuz yaşayan mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldıran karar , içme suyu kaynağında yapılan inceleme üzerine verildi . Yeterli su kaynağının bulunduğunu tespit eden komisyon üyeleri , en kısa zamanda içme suyu şebekesinin döşeneceğini belirtti .