Kahramanmaraş'ın İkinci Kent Ormanı Açıldı

Kahramanmaraş halkı ikinci kent ormanına kavuştu

Kahramanmaraş'ın İkinci Kent Ormanı Açıldı
  Kahramanmaraş halkı ikinci kent ormanına kavuştu . Kılavuzlu Barajı ' nın yanında oluşturulan " Kahramanlar Kent Ormanı " nın açılışını video konferansla takip eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , " Kahramanmaraşlı kahramanlığını ormanlarını büyüterek de göstersin " dedi .
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ' nun Kahramanmaraş ' a yaptığı gezide , kente yeni bir kent ormanı kazandırılması için başlattığı çalışmalar sonuç verdi . Tarihi Ceyhan Köprüsü ' nün yanında Kahramanlar ismi verilen Kent Ormanı ' nın açılışı , 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ' nde gerçekleştirildi .
Toplam 170 hektarlık alanı kapsayan kent ormanının açılışını video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen yayınla takip eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ' dan bilgi aldı . Gül , Kahramanmaraşlının kahramanlığını ormanlarını büyüterek de göstermesini isteyerek , " Kahramanmaraş ' ın kahramanlığını ormanlarımızı büyüterek de göstermesini arzu ediyoruz . Kent ormanı deyince tabi Kahramanmaraşlılar hafta sonlarını orada en güzel şekilde değerlendirecektir . Hayırlı olsun " diye konuştu .
Daha sonra Vali Tanılır , Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ile birlikte kent ormanının açılışını gerçekleştirirken yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi . Kent ormanının Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ' nun geçtiğimiz haftalarda kente gerçekleştirdiği ziyarette gündeme geldiği hatırlatan Tanılır , Kahramanmaraş ' ın bu ormanla ikinci bir kent ormanına sahip olan ilk il olduğunu kaydetti .
Kent Ormanı ' nın oluşturulduğu bölgede bulunan Ceyhan Köprüsü ' nün de yeniden günlük hayatın içerisine katılacağını dile getiren Tanılır , " Burada toplam 170 hektarlık alanda çok güzel bir projeyle hem mesire alanları olacak , hem de rekreasyon ve vatandaşlarımızın hafta sonları ve yaz aylarında rahat edebilecekleri , nefes alabilecekleri yeni bir alan kazandırıyoruz Kahramanmaraş ' ımıza . Kahramanmaraş ' ın ismine ve tarihine layık olarak ta buranın adını Kahramanlar Kent Ormanı olarak isimlendirildi . Buranın bir güzelliği daha var . İki alan arasında tarihi Ceyhan köprümüz var . Biliyorsunuz 16 . yüzyıldan kalma Yavuz Sultan Selim döneminde yapılan tarihi Ceyhan Köprüsü ulaşımın da daha aşağı alınmasıyla adeta terk edilmiş durumdaydı . Şimdi bunu da bu şekilde yeniden günlük hayatın içine çekmiş olacağız . Dolayısıyla iki alan arasında insanlarımız burayı kullanabilecek . Benim de bir önerim köprünün ışıklandırılması . Buraların çok güzel olacağını düşünüyorum " şeklinde konuştu .
Kent Ormanı ' nın arkasında bulunan Kılavuzlu Barajı ' nın da bu yıl su tutmaya başlayacağını ifade eden Tanılır , buraya ise su sporları merkezi kurulacağını belirtti . Vali Tanılır , " Güzel bir iskele ve su sporları ile ilgili binalar yapılacak . Denizcilik Müsteşarlığı ' ndan tekneler getirtiyoruz . O teknelerde orada hizmete girecek ve bu alanla da bağlantılı olduğunu düşünürsek burayı tamamlayıcı olacak ve güzellik katacak " ifadelerini kullandı . Tanılır , alanın betonlaşmaması için kamuoyu bilincinin oluşturulması gerektiğini de sözlerine eklerken , daha sonra Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ve Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı ile fidan dikimi gerçekleştirdi .