Iğdır'da Nevruz Kutlamaları

Iğdır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları olaysız sona erdi.

Iğdır'da Nevruz Kutlamaları
  Kılıçlar Anıt ve Müzesi yanında bulunan boş alanda yapılan kutlamalar BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan , BDP ' li Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk ve BDP ' li Halfeli Belde Belediye Başkanı Ömer Aksu ' nun katılımıyla yapıldı . Güvenlik kontrolünden geçildikten sonra kalabalık alana alınırken yakılan nevruz ateşi ile kutlamalar başladı . Burada bir konuşma yapan Pervin Buldan , AK Parti ' nin açılım adı altında yaptığı proje ile aylardan beri insanları oyaladıklarını söyledi .
Açılım adı altında birçok siyasetçilere kelepçe takılıp cezaevine atıldığını anlatan Buldan , şöyle konuştu : " Son olarak Kürtlerin gözü kulağı olan Belçika ' da Roj TV ' ye baskın düzenlediler ve saygın siyasetçilerimizden Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ' ı tutukladılar . Roj TV Kürt halkının sesidir . Roj TV Kürt halkının beynidir , yüreğidir . Bu operasyonda adı geçen başta ABD ' yi , Belçika ' yı ve Türkiye ' yi kınıyorum , protesto ediyorum . "
BDP ' nin Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde olmasını fırsat olarak değerlendiren Buldan , sözlerine şöyle devam etti : " Bizimle diyaloga girebilirsiniz , bu sorunu çözebilmek için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız . Ama sadece Barış ve Demokrasi Partisi değil , siz bu sorunu çözmek istiyorsanız İmralı ' yı görmek zorundasınız . Abdullah Öcalan ' ı muhatap almak zorundasınız . Barış savaşan taraflar arasında oturarak müzakere etmekle başlar . İşte İmralı işte Öcalan , buyurun çözün . "
Yıllardan beri 40 bini aşkın insan öldüğünü , bir 40 bin insanın daha canına mal olmanın çok ağır bir sorumluluk olduğunu anlatan Buldan , şöyle konuştu : " Kimse bu sorumluluğu kaldıramaz . Bu coğrafyada artık anaların ağlamasını istemiyoruz , çocuklarımızın yetim kalmasını istemiyoruz . Bir an önce bu ülkeye barışın ve huzurun gelmesini istiyoruz . "