Hakkari'de Nevruz Kutlamaları

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, kan ve gözyaşının dökülmesini istemediklerini belirterek taleplerinin af değil tarafların helalleşmesi olduğunu söyledi.

Hakkari'de Nevruz Kutlamaları
  Mezran toprak saha da yapılan nevruz kutlamaları , Hamit Geylani ve beraberindekilerin nevruz ateşini yakmasıyla başladı . Fransa , Almanya ve İtalya ' dan gelen gö ; zlemci heyetin de başlarına renkli bantlar asarak genç ; lerle birlikte zafer işareti yapmaları dikkat ç ; ekti . Alanda terö ; rist Abdullah Ö ; calan posterleri aç ; ıldı .

AÇ ; ILIM ' IN İÇ ; İ BOŞ
Burada halka hitap eden BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani , yü ; zde 10 ' luk seç ; im barajının kaldırılması gerektiğini sö ; yledi . Bunun kaldırılmamasının nedenini oyların 3 parti arasında bö ; lü ; ştü ; rü ; lmesi olarak değerlendiren Geylani , şö ; yle konuştu : ' Kan ve gö ; zyaşının dö ; kü ; lmesini istemiyoruz . Islık ç ; aldı , zafer işareti yaptı diye kü ; ç ; ü ; k ç ; ocuklara 10 yıl hapis cezası veriyorlar . Şimdiki aç ; ılım sahte aç ; ılımdır , iç ; i boştur diyoruz . Demokratik anayasa bizlerin değil tü ; m Tü ; rkiye ' nin talebi . 26 yıldır bir savaş var , anneler gö ; zyaşı dö ; kü ; yor . Artık bu savaşın bitmesi gerekir . Bizim talebimiz af değil , 26 yıldır devam savaşın bitmesi iç ; in tarafların helalleşmesidir . Artık herkes bu kan ve gö ; zyaşının bitmesini istiyor , bekliyor . Operasyonlar durdurulsun , cezaevindeki siyasetç ; iler serbest bırakılsın , barışa katkı sunsunlar . 26 yıldır aynı şeyleri sö ; ylü ; yoruz , yeter artık diyoruz . Artık tahammü ; lü ; mü ; z kalmadı . Huzurun sağlanması ve savaşın sone ermesi bizlerin tek sorunu değildir , 72 milyonluk ü ; lkenin sorunudur . '

BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ise , barış ve kardeşlikten yana olduklarını sö ; yledi . Muhatabın Ö ; calan olduğunu bir daha tekrarladıklarını belirten Akış , Kü ; rt halkına uzanan elleri kıracaklarını belirtti .

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da , her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirterek kutlamalara katılanlara teşekkü ; r etti .
Eski Yü ; ksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız ise , her zaman Tü ; rkiye ' nin birlik ve beraberliğinden yana olduklarını belirterek kanın durmasını istedi .
Yapılan konuşmaların ardından sanatç ; ılar sırayla sahne almaya başladı . Ç ; alınan mü ; zik eşliğinde kalabalık halay ç ; ekip eğlendi .