Edremit'te Nevruz Kutlamaları

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle, Balıkesir'in Edremit Kaymakamlığı tarafından hazırlanan kutlama programında vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Edremit'te Nevruz Kutlamaları
  Her yıl , ilçeye bağlı Zeytinli beldesinde gerçekleştirilen Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ve 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri , bu yıl da aynı yerde gerçekleştirildi . Edremit Kaymakamlığı ' nın organize ettiği kutlama programı , Zeytinli beldesi Çay Mevkii ' nde düzenlendi . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile start alan etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten konuşmaları , Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ve ev sahibi durumundaki Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptı .
Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç , askeri erkan , İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Dedebağı , İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç , İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan , diğer daire amirleri , okul müdürleri , muhtarlar ve yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikler , Kaymakam Şefik Aydın ve Belediye Başkanları Av . Tuncay Kılıç ile Hasan Arslan ' ın temsili meşaleyi ateşlemesiyle hareketlendi . Öğrenciler , günün anlamını anlatan şiirler okudu ve halk oyunları ekipleri mani atışmaları yaptı . Halk oyunları ekipleri , gün boyu yöresel oyunlar oynadı .
Daha sonra , geleneksel hale getirilen yumurta tokuşturma geleneği yapıldı . Kaymakam Şefik Aydın ' ın yumurtası kırılırken , Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç ile Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ' ın tokuşturduğu yumurtalardan , başkan Kılıç ' ın yumurtası sağlam kaldı . Etkinlikler , gösteri alanında yakılan Nevruz ateşi ile daha da renklendi . Ateşten ilk atlayan kişi Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç oldu . Daha sonra protokol mensupları , ateşten atlayarak geleneği yerine getirdi .
Pilav , keşkek , nohut , ayran ve höşmerim tatlısı ikramları yapılan Nevruz etkinlikleri , atşam saatlerine kadar sürdü .