Chp Trabzon İl Başkanlığı Kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AK Parti'nin 'İçeride gerici, dışarıda verici, yakında gidici' olduğunu söyledi.

Chp Trabzon İl Başkanlığı Kongresi
  Öymen , partisinin Trabzon İl Kongresi ' ne katıldı . AK Parti hükümetinin yaptıklarından hesap vereceğini belirten Öymen , iktidarın CHP ' nin sesini kısmayı başaramayacağını belirtti .
Park Restoran ' da düzenlenen kongrede konuşan Öymen , AK Parti ' nin Anayasa değişikliği çalışmalarına dikkat çekerek şöyle konuştu : " AK Parti Hükümeti hesap verecek , biz onlardan hesap soracağız . Şimdi hesap vermemek için anayasayı değiştirecekler , Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ' nun kendi istedikleri biçime sokacaklar ki yargıya hesap vermesinler . Buna izin vermeyeceğiz . Anayasa değişikliğinin içine halkın hoşuna gidecek bir kaç tane elma şekeri koyacaklar . ' Evet ' oyu verin bütün
bunlar olsun diyecekler . Bu oyuna gelmeyeceğiz . Türk milleti oyuna gelmeyecek . Bu Adalet ve Kalkınma Partisi yargının önünde hesap verecek , bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın "
" Önümüzde çok büyük bir sınav var , bu sınava çok iyi hazırlanmalıyız " diyen Öymen , bu iktidarın CHP ' nin sesini kısmayı hiç bir zaman başaramayacağını söyledi . Şimdi AK Parti ' nin bazı milliyetçi söylemlerle halkın sempatisini kazanmaya çalıştığını anlatan Öymen , sözlerine şöyle devam etti : " Kaçak Ermenileri sınır dışı edecekmiş . Ermeni soykırım konusunda çok kötü bir sonuç aldı . Ama iktidar bunlara hiçbir şey yapamadı . Ermenistan bütün bu oyunların , soykırım çalışmasının arkasındaki ülke . Bu iktidar buna
hiç bir şey yapamadı . "
Siyasetin yargıyı etkilemeye çalıştığını belirten Öymen , şöyle konuştu : " Ergenekon Davası ' nda hakimlerden biri ' ben bu davadan çekiliyorum ' dedi . Çünkü üzerinde kurumsal baskı var . Hangi kurumsal baskı bu acaba . Çay-kur mu? yoksa Et Balık Kurumu olmasın . Kim yapıyor bu baskıyı düpedüz bu baskıyı hükümet yapıyor . Aynı davaya bir savcı tayin ettiler , adam erken emekliliğini istedi . ' Ben bu davaya niye gireceğim ' diye . Niye çünkü herkes biliyor ki hükümet bu davaya girmiş diye . "
Başbakan ' ın davanın savcısı olduğunu anlatan Öymen , sözlerine şöyle devam etti : " Siyaset yargıya bulaştırılmış , bu olacak iş değil . Adi suç işleyen varsa sanıklar arasında bunları yakalarsınız , yargılarsınız , cezalandırırsınız . Adam ne yapmış , yargısız infaz yapmış . Peki size soruyorum , Türkan Saylan bu davanın neresinde . Ölüm döşeğinde evini aradığınız Türkan Saylan neyin suçlusudur . 15 bin kızımız fişlendi . Hangi suçu işledikleri için ÇYDD ' den burs aldıkları için . "
İLGİNÇ BENZETMELER
Parti Meclis üyesi Berhan Şimşek de , AK Parti hükümetini eleştirirken , Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ' için " çakma abi " benzetmesinde bulundu . Bakan Özak ' ın Trabzon için yaptığı icraatları eleştiren Şimşek , Trabzon Belediyesi ' nin de projelerine atıfta bulundu .
Şimşek , konuşmasında Anayasa değişikliğini eleştirerek ilginç benzetmelerde bulundu . Şimşek , şunları söyledi : " Recep Tayyip Erdoğan padişahımız değil mi , niye kızıyorsunuz . Ona bakacağız , büyüteceğiz , besleyeceğiz . Ne diyor yargı ben , medya ben , sermaye ben TRT ' nin adı bile değişti . Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ne olmuş? Recep Tayyip Erdoğan Televizyon Kurumu olmuş . Çok mu bir şey bu . 3 çocuk istiyor . Niye 4 değil 2 değil . Çünkü birincisi Recep , ikincisi Tayyip , üçüncüsü Erdoğan olsun . "
Başbakan Erdoğan ' ın mümkün olsa her yere ayna koyduracağını anlatan Şimşek , sözlerine şöyle devam etti : " Şimdi de yargıyı değiştirmeye çalışıyor . Niye değiştiriyor . Yarın bir gün iktidar merdivenlerinden inerken , Yüce Divan ' ın merdivenlerini çıkacak . Ne yapacak . Yargı , onu ne yapacak . Yargıtayyip , sayiştayyip , daniştayyip . Kanunlar ve kurumlarda bile adı olacak . "
CHP İl Başkan adayı eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da yaptığı konuşmada kapı kapı dolaşarak partinin duruşunu insanlara anlatacaklarını belirterek CHP ' ye hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi . Canalioğlu , Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ' nun belediyenin kapısını halka kapattığını kaydederek kendi döneminde halkla kucaklaştığını belirtti .
Diğer aday Sevgi Pekşen de il başkanlığının bir sıçrama noktası olmadığını belirterek milletvekili adaylığının da olmadığını söyledi . Pekşen , kongrede kaybedenin olmadığını belirterek Trabzon ' un ve CHP ' nin kazanacağını sözlerine ekledi .