Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Hız Verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları'na hazırlık sürecinde kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi

Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Hız Verdi
  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , 2011 Kış Oyunları ' na hazırlık sürecinde kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi . Çat Yolu üzerinde yapılan yeni konutlarla start verilen kentsel dönüşüm çalışmalarının , daha sonra Hasani Basri Mahallesi ' nde devam ettirildiğini hatırlatan Başkan Küçükler , Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak , Türkiye ' nin AB sürecinde öncü rol üstlenmek istediklerini ve bunun ilk adımı olarak Erzurumluları daha yüksek bir kentsel dönüşüm kalitesiyle tanıştırmayı arzuladıklarını söyledi .
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALAR ' I ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına TOKİ ile birlikte Çat Yolu ' ndan başladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler , " Hasani Basri Mahallesi ' nde bu yıl itibariyle 100 konutu tamamladık ve hak sahiplerine teslim edeceğiz . Kentsel dönüşüm çalışmamızda tespit çalışmalarımızın sona ermesiyle birlikte mal meydanı semtinde 346 hak sahibiyle anlaşma sağlandığını hatırlatan Başkan hak . sahiplerine paraları ödenecek . Ayrıca şehrin dört bir yanındaki gecekonduları yıkarak , kentsel dönüşüm projesi kapsamında lüks binalar yapacağız . Kentsel dönüşüm çalışmalarımız son sürat devam ediyor " dedi .
Erzurum ' da çarpık yapılaşma sorununun yoğun olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler , aynı anda hem kaçak , hem de çarpık yapılaşmayla mücadele ettiklerini kaydetti . Amaçlarının uzun vadeli bir programla Erzurum ' un tamamında kentsel dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmek olduğuna vurgu yapan Küçükler , " Kent ' e artık neşter vurma zamanı gelmiştir . Erzurum ' da bir karış plansız alan kalmayacak . Kentsel dönüşüm projemiz Erzurum ' un vizyon projesi olacak . Erzurum bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar sonucu bugünkü problemleri yaşıyor " dedi .
Küçükler , Erzurum ' da yerleşim alanlarının modern hale dönüştürülmesinin de bu sürecin bir parçası olduğunu dile getirerek , " Artık bu kentte yanlış yerleşim alanlarını doğru yerleşim alanlarına çevirecek adımları atmak . Zorundayız . Depremsellik açısından da bu adımları atmamız lazım . Erzurum ' da bir karış plansız alan kalmamalı . Türkiye ' nin AB ' ye hazırlık sürecinde yerel yönetimler olarak biz de hazırlık yapıyoruz . Özellikle de , 2011 Kış Oyunları öncesinde bu çalışmalara ağırlık vermek durumundayız " diye konuştu .
2011 KIŞ OYUNLARINA FİZİKİ HAZIRLIK KADAR , SOSYAL HAZIRLIKTA ÖNEMLİ
Öte yandan 2011 Kış Oyunları ' na yönelik olarak yürütülen hazırlık çalışmalarının , sadece fiziki alanda yapılmadığına dikkati çeken Başkan Küçükler , işin bir de sosyal boyutunun bulunduğunu ifade etti .
Kış Oyunları hazırlık sürecinde şehir halkının mesleki anlamda çeşitli kurslara tabi tutularak eğitilmeye başlandığını vurgulayan Küçükler , söz konusu faaliyetlerin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi tarafından yürütüldüğünü kaydetti . Türkiye İş Kurumu ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ile bu program çerçevesinde üçlü protokol imzaladıklarını anımsatan Başkan Küçükler , Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına bir taraftan şehri hazırlarken , bir taraftan da meslek eğitimi ve sportif faaliyetlere hız verdiğini belirtti .
KIŞ SPORLARINA YOĞUNLAŞMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , " Sportif anlamda öncelikli hedefimiz , 2011 yılında , Erzurum " da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında tüm branşlarda , bay ve bayanlar takımlarımızla mücadele edebilmek ve en iyisini yapabilmek . Bu amaç doğrultusunda milli takımlarımıza sporcu hazırlıyoruz . Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından sürdürülen çalışmalarda Türkiye ' de bir ilk gerçekleştirilerek amatör kayak kurslarında buz hokeyi salonu olmadan doğal pistlerde sporcuları çalıştırarak Türkiye şampiyonluğu kazanıldı " dedi .
Küçükler , Minikler , Yıldızlar , Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 ayrı gurupta yapılan eğitim çalışmalarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak . 2011 ' e yoğunlaştıklarını ifade ederek , kayak sporuna çok ciddi anlam ' da önem verdiklerini dile getirdi .