Balıklar Abd'ye Dolarlar Türkiye'ye Yüzecek

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Boston Su Ürünleri Fuarı'nda Türk balıklarını tanıttı.

Balıklar Abd'ye Dolarlar Türkiye'ye Yüzecek
  Su Ürünleri Tanıtım Grubu ( STG ) Türk su ürünlerini tanıtmak için dünyanın en önemli ikinci su ürünleri fuarı olarak kabul edilen Boston Su Ürünleri Fuarı ' na katıldı . Türk su ürünleri , ABD , Kanada ve çevre ülke katılımcılarından beğeni topladı .
Konuyla ilgili olarak Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan , " Türk balıkları ABD ' ye , dolarlar Türkiye ' ye yüzecek " dedi .
Boston Su Ürünleri Fuarı ' nın bu yıl 28 . kez düzenlendiğini , Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak 2 . kez katıldıklarını anlatan Kızıltan , Fuara , 43 ülkeden 869 firmanın katıldığını , ziyaretçi olarak da 85 ülkeden 17 bin civarında ziyaretçi geldiğini kaydetti .
Boston Su Ürünleri Fuarı ' na geçen yıla oranla daha fazla katılım olduğunu belirten Kızıltan , " Geçen yıla oranla 50 firma daha stant açtı . Geçen yıllara oranla farklı olarak Uluslar arası Boston Su Ürünleri ve Deniz Ürünleri İşleme Fuarı yanında , New England Show da eklendi . Tüm dünyadan katılımcılar bu fuarda katılımcı olarak yer almakta veya ziyaret etmekte . Dolayısıyla sektör temsilcilerinin buluştuğu bir fuar olma özelliği taşımakta . Türk su ürünleri sektörü olarak ABD ' ye küresel mali krizin en ağır
yaşandığı 2009 yılında 5 . 5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik . 2010 yılı global mali krizin etkilerinin azalmaya başladığı bir yıl olacak . Tanıtım çalışmaları ile 2010 yılında ABD pazarında ciddi bir ivme kazanmayı bekliyoruz . Fuardaki ilgide bu hedefimize ulaşma noktasında bize ışık verdi " diye konuştu .
Boston Su Ürünleri Fuarı ' nın , Amerika ' da gerçekleştirilen en büyük Su Ürünleri Fuarı , dünyada ise Belçika ' da düzenlenen Avrupa Su Ürünleri Fuarı ' ndan sonra dünya genelinde 2 . önemli su ürünleri fuarı olduğuna işaret eden Kızıltan , şöyle konuştu :
" ABD ' de yerleşik alıcıların yanı sıra diğer ülkelerden işadamları , özellikle Kanada ' da yerleşik alıcılar da Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak ikinci kez katıldığımız standımıza büyük ilgi gösterdi . Standı 100 ' ün üzerinde katılımcı ziyaret etti . Özellikle levrek , orkinos ve çipuranın yaygın olarak tüketildiği ve bu balıklara ilginin fazla olduğu gözlemlendi . İnfo standı ziyaret eden alıcılara ülkemiz su ürünleri ile iştigal eden firmaların iletişim bilgileri verildi , talepleri ile ilgili olarak doğrudan
irtibata geçebilmeleri sağlanmaya çalışıldı . Stantta çeşitli posterler sergilendi , ayrıca çeşitli balıkların sergilenmesi sağlandı . Fuar süresince Su ürünleri Tanıtım Grubu adına hazırlanan katalog , CD , Birliklerimizin info-standında üyelerimizden temin edilen kataloglar , Türk su ürünlerini tanıtıcı çeşitli broşürler ile Turizm İl Müdürlüğü ' nden temin edilen ülkemizin tanıtımına yönelik çeşitli kataloglar ziyaretçilere dağıtıldı . Ziyaretçilerin ağırlıklı olarak ABD ve Kanada ' da yerleşik olduğu , bunun
yanında Avrupa ' dan da önemli alıcıların ziyaret ettiği gözlemlendi . Standı distribütörler yanında market veya catering/restaurant yetkilileri ziyaret etti . "
Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak , dünya genelinde önemli su ürünleri fuarlarına katılmayı hedeflediklerini anlatan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan , 2010 yılında şu ana kadar Dubai Su Ürünleri Fuarı ' na , Rusya ' da Prodexpo Su Ürünleri Fuarı ' na , Bremen ' deki Su Ürünleri Fuarı ' na katıldıklarını , yılın geri kalan diliminde de Brüksel ' de düzenlenen Avrupa Su Ürünleri Fuarı ' na ve Rusya Food World Moscow Fuarına
katılım olacağını kaydetti .
Boston Su Ürünleri Fuarı ' nda Türkiye ' yi , Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan , Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Vekilleri Bülent Akın Özder ve Tamer Ünal ile STG Uzmanı Serap Ünal ' dan oluşan heyet temsil etti .