Asto'da Veli Tiryaki Güven Tazeledi

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) 4. Olağan Genel Kurulunda mevcut yürütme kurulu başkanı Veli Tiryaki ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi.

Asto'da Veli Tiryaki Güven Tazeledi
  Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu ' nda yapılan ASTO 4 . Olağan Genel Kuruluna 95 üyesi bulunan ASTO platformunun 55 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı . Genel kurula dernek yönetimi ile AK Parti , CHP , MHP ve SP il başkanları ile meslek odaları temsilcileri konuk olarak iştirak etti .
Divan Başkanlığını Nurettin Yüce üyeliklerini ise Ümit Kutbay ve Ali Arslan ' ın yaptığı kongrede , Ümit Kutbay ASTO ' nun bugüne kadar yürüttüğü faaliyetleri sunu ile üyelerle paylaştı .
Genel kurulda konuşan ASTO Yürütme Kurulu Başkanı Veli Tiryaki , " Sivil Toplum kavramının bilinmediği , örgüt kelimesinin ise sadece yasadışı olarak algılandığı bir toplum iken , Sivil İnisiyatif , Sivil toplumun işlevi ve sivil toplum kuruluşları Türkiye ' nin bu günlerde gündemine damgasını vuran son gelişmelerle birlikte birdenbire kamuoyunun ilgi odağı haline gelmiştir . Bulundukları konum itibari ile tartışma ve sorun çözme yöntemleri ve kolayca örgütlenme yeteneği ile birlikte , siyasi iktidardan bağımsız olarak kendi kendini idame ettirebilme kapasitesine sahip , yani , özerk bir sivil toplumun demokrasi için büyük bir avantaj teşkil edeceğine şüphe yoktur . Özerk ve küresel bağlantıları güçlü bir sivil toplumun bulunmaması durumunda , devletin çerçevesini çizmek üzere oluşturacağı anayasada ifadesini bulan , toplumun kendi içinde ürettiği bir mutabakatın varlığından söz edilemez . Bu durumda halk devletin iradesine teslim olurken egemen olan ve düzenleyen değil , güdülen ve düzenlenen bir topluma dönüşür " dedi .
Tiryaki , " Türkiye ' nin siyasi sisteminin genel karakteri itibariyle çeşitlilik ve çoğulculuk , özgürlük ve adalet , açık toplum , sorumlu ve sınırlı yönetim , hoşgörü ve saygı , farklılıkları tanıma gibi temel insani değerlere yönelmiş , insan haklarına dayanan demokratik bir hukuk devleti idealinde eksikliklerimiz bulunmaktadır . Ülkemizde Devlet yapısında demokratik kurum ve mekanizmaları barındırmakla beraber işlevsel anlamda tam bir demokratikleşme mevcut olmadığı gibi biraz oligarşik bir yapı sergilemektedir .
Türkiye ' nin yerleşik düzenini daha demokratik , ileri , akılcı , uygar ve insani yönde dönüştürmesi acil bir ihtiyaç durumundadır . Tüm tarafların katılımı ile sivil bir anayasa hazırlanması , Türk Ekonomisin en önemli temel ayağı olan Tarımın AB Ülkelerinde olduğu gibi desteklenmesi , Ekonominin etkin ve dünyayla rekabet edebilir hale getirilmesinden sivil toplumun güçlendirilmesine , eğitim-öğretimin doğru anlamda çağdaşlaştırılmasından gibi birçok boyutu bulunmaktadır " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından çarşaf liste ile yapılan seçimde tüm katılanların oylarını alan Veli Tiryaki ve ekibi güven tazeledi
ASTO Yürütme Kurlu 4 . dönem yönetimi şu isimlerden oluştu : Veli Tiryaki , Umut Arama Kurtarma ; Nurettin Yüce , Polis Emeklileri Derneği ; Mustafa Yormaz , Türkiye Kuvayi Milliye ; Ali Arslan , ASEM ;
Ümit Kutbay , Tüketici Hakları Derneği ; Sultan Çabacı , Aydın Gönüllüleri Derneği ; Efkan Eker , UDAK Dağcılık Klübü ; Gökhan Ayabakan , Aydın Kariyer Derneği ; Gülseren Barış ADD , Türkan Selek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği .