Van'da Nevruz Kutlamaları

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarına katılan ve saçlarını sarı, kırmızı ve yeşile boyayan gençler ilginç görüntü oluşturdu.

Van'da Nevruz Kutlamaları
Van Kalesi mevkiindeki Atatürk Kültür Parkı'nda kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin yasaklı milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından Nevruz ateşinin yakılmasıyla kutlamalar başladı. Yapılan konuşmaların ardından, ses sanatçıları sahne aldı. Çalınan müzik eşliğinde on binlerce kişi halay çekerek eğlendi. Kalabalığın arasında bulunan 4 kişinin saçlarını sarı, kırmızı ve yeşil rengine boyaması dikkat çekerken, İtalya'dan gelen bir grup ise alanda yerini aldı. Yabancı grup çocuklarla yakından ilgilenirken, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterler ise sürekli şehir merkezinde devriye attı.
Alanda bulunanların bir kısmı ağaçlara, bir kısmı ise Van Kalesi'ne çıktı. Kutlamalar için Kayseri, Sivas ve Tokat'tan çok sayıda çevik kuvvet ekibi takviye gelirken, akşam saatlerinde doğu dağılımlar olaysız bir şeklide sona erdi.