Romanya'dan Didim'e Kardeş Şehir Talebi

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Romanya'dan kendilerine kardeş şehir talebi geldiğini belirtti.

Romanya'dan Didim'e Kardeş Şehir Talebi
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kamacı Romanya Başkonsolosluğundan Kardeş şehir talebi geldiğini de açıklarken "Romanya başkonsolosu bizimle bir görüşme yaptı ve ülkelerinden bir yeri Didim'le kardeş şehir talebi olduğunu iletti. Biz bu konuda görüşmeler yapıp belediye meclisimize sunduktan sonra değerlendireceğiz. Romanya AB'ye yeni giren bir ülke; Didim'in tanıtımını da burada yapacağız. Bu anlamda hedef günü birlik turist girişi değil, Romanya'dan sürekli turist gelmesi olacak. İleri de TÜRSAB temsilcisi, Turizmciler ve Romanya Başkonsolosunun da yer alacağı Nisan ayında bir toplantı yapabiliriz. Burada ilk hedef Romanya'dan ilçemize turist getirmek olacak" dedi.
Başkan Kamacı Didim'den bu yıl Kos adası dışında Samos'a da günü birlik turların düzenleneceğini bildirirken turların sezona göre başlayacağını bildirdi.
Balık Çiftlikleriyle ilgili de sorunlar soruyu yanıtlayan Başkan Kamacı "Biz 1/100.000'lik imar planlarına itiraz ettik. Bu balık çiftlikleri Didim, Bodrum ve Güllük Körfezine kurulması bu planda belirtilmiş, yani Turizmin çok yoğun olduğu Muğla ve Aydın İllerinin deniz kenarında bu çiftlikler kurulmamalı... Manastır koyu çevresinde de bu çiftliklerin kurulması planlanmış ama bu çiftlikler turizme zarar verir. Biz bu çiftlikler için Menderes Deltasını göstermiştik ama bu durum turizm zararı olacaktır" diye konuştu.