Erdemoğlu Memleketine Eğitim Kompleksi Yapacak

Adıyaman'ın Besni ilçesine Mimarlık Fakültesi yaptıracak olan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, projeyi genişleterek eğitim kompleksi yapmaya karar verdi.

  Besni ilçesine içinde yurt binası , meslek yüksek okulu , spor alanları ile sosyal kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı bir eğitim kompleksi yapılacak . Vali Ramazan Sodan , Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof . Dr . Abuzer Yücel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte Besni Kaymakamlığında Merinos A . Ş . Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ' nun da katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi .
Toplantıda mimarlık fakültesinin yanı sıra yaptırılacak eğitim kompleksinin yer sorunu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu . Eğitim kompleksi için düşünülen arazide incelemelerde bulunuldu .
Vali Ramazan Sodan , eğitim kompleksinin Gaziantep yolu üzerindeki 164 dönümlük alanda yapılacağını belirterek , " Erdemoğlu ailesi burayı daha da genişletilerek sosyal kültürel ve sportif alanların yapılması için bizden arazi talebinde bulundular . Erdemoğlu ailesinin eğitime yönelik bu konudaki taleplerini mutlaka olumlu bir şekilde değerlendireceğiz . Tüm dünyada eğitimin önemi çok büyüktür . Bu doğrultuda eğitime yapılacak her türlü katkının destekçisi olacağız . Unutulmamalıdır ki en büyük yatırım eğitime
ve insana yapılan yatırımdır . Eğitimi bütün hizmet alanları içinde en etkili ve birinci öncelikli alan olarak görüyorum . Çünkü eğitim ihtiyacını tam olarak karşılayabilmiş ve eğitimde başarılı olmuş toplumlar , sorunlar karşısında acze düşmezler " dedi .
İşadamı İbrahim Erdemoğlu ise , babası Mehmet Erdemoğlu adına Besni ilçesine yaptıracakları mimarlık fakültesini daha da genişletilerek bir eğitim kompleksine dönüştürmeyi düşündüklerini belirtti .
İbrahim Erdemoğlu , " Besni ilçemizin en büyük sıkıntısı yurt sıkıntısıdır . Besni ' de içinde mimarlık fakültesi , meslek yüksek okulu ve çok amaçlı spor sahalarının bulunduğu bir eğitim kompleksi yapmayı hedefliyoruz . Söz konusu mekan derli toplu olarak düşünülürse yapacağımız tesis bir eğitim kampüsü haline getirilecektir . Düşüncemizin temeli budur . Bu temel çerçevesinde öncelikli hedefimiz yapacağımız eğitim kompleksinde arazi yapısının konumu ve mümkün olduğu derecede arazinin genişletilmesidir . Çünkü
komplekste spor sahaları ve çok amaçlı tesisler yapılmak suretiyle buraya tam donanımlı bir eğitim kompleksi inşa ederek bunu hizmete sunmaktır . Amacımız kuracağımız eğitim kompleksinde bütün tesisleri bir arada toplamaktır . Talebimiz , bize tahsis edilecek arazinin genişletilmesine yöneliktir . Tahsis edilecek arazi sonucu en yakın zamanda bu eğitim kompleksinin yapımına başlayarak , Besni ilçemizde eğitime verdiğimiz desteği de devam edeceğiz . Çocuklarımızın daha iyi şekilde eğitim ve öğretim alması için
elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız " şeklinde konuştu .