Dalaman'da Ağaç Dikme Bayramı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Akköprü Baraj yolu kenarında bulunan alanda ağaç dikme bayramı yapıldı.

Dalaman'da Ağaç Dikme Bayramı
Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda yapılan ağaç dikme bayramına Kaymakam Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hv.Alb. Ziya Özkütük, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Dalaman Hava Meydanı Emniyet Müdürü İsmail Yenigelen, Dalaman Adliyesi Savcı ve Hakimler, TİGEM Müdürü Şükrü Beyazkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naim Özer, Hava Kuvvetleri Rütbeli Astsubaylar, Askerler ve Dalaman'da orta dereceli okul öğrencileri ve Orman Muhafaza memurları ile orman işçileri ağaç dikme bayramına katıldı.
Dalaman Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Buradaki bozuk olan ormanı iyi bir orman sahası meydana getirmek için burada yapılan çalışma verimli orman alanı yaratmak için bir başlangıçtır. Bu yamacın devamını Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışması yapacağız. Buradaki çalışma 21 Mart Ormancılık günü dolaysıyla başlangıçtır. Buradaki öğrencilerimize bu sevgiyi kazandırmak için, temsili törenimizdir. Bunun devamını yapmak bizim görevimiz. Yılda yaklaşık 100 binin üstünde fidan dikiyoruz. 50 bin civarındaki fidanı kendimiz üretiyoruz; diğer geri kalanını da Gökova'daki fidanlıktan alarak doğal olan görevimizi yapıyoruz. Herkesin katılımı için teşekkür ediyorum" dedi.
Kaymakam Ahmet Deniz da, "Yüzde 68'i olan Muğla'nın bir ilçesindeyiz. Dalamanın etrafı da ormanlık. Hala orman dikilecek yerlerimiz de var. Dünyada Ağaçlandırma yapan üçüncü ülkeyiz. Diktiğimiz ağaçları korumak, bakmak ve yangınlara karşı korumak, özellikle Muğla Bölgesinin yüzde 68 ormanlık alan olduğu için yangınlara duyarlı bir bölge. Bütün vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi ağaçları hep beraber dikip, geriye döneceğiz. Ormancılık haftanız kutlu olsun. Bölgemiz yemyeşil olsun diyorum" diye konuştu.