Chp Genel Başkan Yardımcısı Öymen Gümüşhane'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, 'Bu anayasa girişimini biz çok yersiz, zamansız, geçersiz buluyoruz' dedi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Öymen Gümüşhane'de
  Partisinin Gü ; mü ; şhane İl Kongresi iç ; in Bayburt ' tan Gü ; mü ; şhane ' ye gelen Ö ; ymen , parti binasında gazeteciler ve partililerle bir araya geldi . Ü ; lkenin genel gü ; ndemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ö ; ymen , iktidara geldikleri zaman yaptıkları ç ; alışmalar hakkında bilgi verdi . ' İktidara geldiğimiz zaman YÖ ; K ' ü ; kapatacağız , işsizliği ö ; nlemek iç ; in istihdamı arttıracağız ' diyen Ö ; ymen , seç ; imlerde başarılı olabilmek iç ; in taşra teşkilatına bü ; yü ; k ö ; nem verdiklerini sö ; yledi . Bir gazetecinin ' Anayasa değişikliği paketiyle ilgili bü ; tü ; n partilerden randevu alındı . İncelediniz mi? ' şeklindeki sorusuna , ' Şuana kadar paketi bilmiyoruz da randevuyu biliyoruz sadece . Paketi daha gö ; rmedik ' diye cevap veren Ö ; ymen , şö ; yle konuştu :
' Bu anayasa girişimini biz ç ; ok yersiz , zamansız , geç ; ersiz buluyoruz . Bu AK Parti anayasası . AK Parti anayasa girişimi , Tü ; rkiye ' nin anayasa girişimi değil . Anayasa uzlaşmayla değişir , uzlaşma yoksa bir tek partinin dayatmasıyla anayasa değişmez . Onun iç ; in uzlaşma yolunu seç ; meyen bir iktidarın bir dayatma yoluyla bir anayasayı Tü ; rkiye ' ye zorla kabul ettirme şansı yoktur diye dü ; şü ; nü ; yoruz . Ancak bundan sonraki dö ; nemde , mecliste bir anayasa değişikliği gü ; ndeme gelebilir . Bunun usullerini şimdiden tartışabiliriz . Nasıl olacak , nasıl hazırlanacak . Kimlerden gö ; rü ; ş alınacak . Barolardan mı , basından mı , sivil toplum ö ; rgü ; tlerinden mi , ü ; niversitelerden mi? Kim nasıl katkı sağlayacak . Nasıl bir anayasa modeli ü ; zerinde ç ; alışacağız bunları tartışabiliriz . Ama anayasanın kendisinin ö ; zlü ; biç ; imde değiştirilmesini ancak gelecek parlamento yapar diye dü ; şü ; nü ; yoruz . '

' Doğu Karadeniz bö ; lgesinde hidroelektrik santralleri yapılması planlanıyor . Bunların birç ; oğuna vatandaşlar bazı bö ; lgelerde karşı ç ; ıkıyor . HES ' lerin yapımına nasıl bakıyorsunuz? ' sorusu ü ; zerine Ö ; ymen , ' Birç ; ok yerde HES gerekiyor ama ç ; evreyi tahrip etmeden yapacaksınız . Birç ; ok yerde HES yapacağız diye ormanları katlediyorlar , ç ; evreyi tahrip ediyorlar . Bu ç ; ok yanlıştır . Ç ; evre ile uyumlu bir şekilde bu ç ; alışmaları yü ; rü ; tmek lazım . Tü ; rkiye ' de kimse elektrik ü ; retiminin arttırılmasına karşı değil . Ama bunu
yapacağız diye doğayı tahrip ederseniz bir daha yerine koyamazsınız . Bu yalnız Doğu Karadeniz ' de değil , Tü ; rkiye ' nin başka yerlerinde de var bu problem ' dedi .

' Basını baskılardan kurtaracağız ' diyen Ö ; ymen , ' Tü ; rkiye ' de bugü ; n en zor meslek dişç ; iliktir . Ç ; ü ; nkü ; insanların ağzını aç ; ması yasak ' demesi salonda gü ; lü ; şmelere neden oldu .
Ö ; te yandan tek listeyle gidilen seç ; imlerde mevcut başkan Erkan Pelit , kongreye katılan 45 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seç ; ildi .