Chp Bayburt İl Kongresi Yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, süresi dolan bir hükümetin anayasayı değiştiremeyeceğini söyledi.

Chp Bayburt İl Kongresi Yapıldı
  CHP Bayburt İl Kongresi Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Salonu ' nda yapıldı . Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen , MKYK Üyesi Berhan Şimşek , İstanbul Maltepe ilçe Belediye Başkanı Prof . Dr . Mustafa Zengin , İl Başkanı Hasan Türker , delegeler ve çok sayıda partili katıldı .
AK Parti hükümeti döneminde tarımla uğraşan 2 . 5 milyon insan büyük şehirlere göç ettiğini söyleyen Öymen , " Bu hükümet tarımı ve hayvancılılığı bitirmiştir fakat yerine yeni hiçbir şey koymamıştır . Biz iktidara geldiğimizde sanayi yatırımlarına ağırlık vererek işsizliğe çare bulacağız . Türkiye bugün dünyanın en zengin 17 . ülkesi fakat halka yansımıyor ; halk fakir devlet zengin . Bu yanlış bir süreç , onun için devletin bu paraları yatırım olarak halka geri dönmeli fabrikalar açılmalı , tarım , hayvancılık
teşvik edilmeli daha ilerisi desteklenmeli fakat bunların derdi bu değil . Bunların derdi giderayak anayasayı değiştirmek kendilerini isimleri gibi aklamaktır . Siz bunu yapamazsanız . Sizlerin parlamentodaki süreniz doldu . Nerede görülmüş gider ayak anayasayı değiştirmek . Dünyanın hangi ülkesinde var? Yeni anayasayı seçimlerden sonra gelecek yeni parlamento yapmalı . Bunların korkusu yargıda onun için acele ediyorlar . Şimdi bunların içine bir korku salındı . Çünkü kamuoyu yoklamalarında oylarının düştüğünü
görüyorlar . İktidardan düştüklerinde açılacak bunca yüz kızartıcı davalarını altından kalkamayacaklarını bildikleri için anayasa değişikliği yapma ihtiyacını iktidar süresinin dolmasına rağmen son günlerinde meclise taşıyorlar . Adaletin altında ezileceksiniz . Sizi iktidara geldiğimizde yüce divana göndereceğiz . Yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak Anayasayı değiştirmeye tevessül ederek ayıplarınızdan kurtaramayacaksınız " diye konuştu .
Yapılan genel kurul sonucu kongreye tek listeyle giren Hasan Türker yeniden başkan seçildi . CHP Bayburt il yönetimi ise şu isimlerden oluştu :
" İbrahim Yılmazoğlu , Salih Doğan , Cemal Gonca , Üzeyir Umutluoğlu , Hüseyin Umutluoğlu , Talip Kaymakoğlu , Zülküf Tüylü , İskender Tüver , Mehmet Sezer , Nazmi Keskinoğlu , Adil Uzunhan , H . Dursun Memiş , Nihat Aydemir ve Adnan Üçeş . "