Aydınlı Ülkücüler Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Aydın Ülkü Ocakları'nda düzenlenen anma programı yoğun ilgi gördü.

Aydınlı Ülkücüler Çanakkale Şehitlerini Unutmadı
Çanakkale Şehitlerini Anma programına Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, Kuşadası MHP İlçe Başkanı Osman Tosun, Kuşadası Ülkü Ocakları Başkanı Murat İnan, Aydın Ülkü Ocakları üniversite ve ortaöğretim teşkilatına mensup ülkücüler katıldı.
Program basta Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitlerine ve vatan toprakları için can veren şehit ve gazilerin hatıralarına bir dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Programda konuşan MHP Kuşadası İlçe Başkanı Osman Tosun, Çanakkale Destanının önemini ve Türk milletinin üzerindeki etkisini anlatan bir konuşma yaptı. 95 yıl önce kazanılan bu zaferin örnek bir kahramanlık mücadelesi olduğunu kaydeden Tosun, bu mücadele sonucu düşmanın vatan topraklarından defedildiğini anımsattı. Çanakkale Savaşında yaşanan Malatyalı Ömer'in kahramanlık öyküsünü anlatırken göz yaşlarını tutamayan Tosun ve davetliler duygulu anlar yaşadı.
Çanakkale ruhunu tüm açıklığıyla gösteren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri' isimli şiirini Ersin Poyraz okudu.
Aydın Ülkü Ocakları Basın Birimi Başkanı Ahmet Abalı'nın seslendirdiği "Çanakkale Türküsü" ve "Şehitler Ölmez" şarkıları büyük beğeni toplarken; kalabalık grup hep birlikte kahramanlık türküleri söylendi. Program Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.