Simav'da 4,4 büyüküğünde deprem

Kütahya'nın Simav ilçesi'ndeki 4,4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Saat 02,43 sıralarında meydan gelen sarsıntı sonrası vatandaşlar paniğe kapılarak sokaklara çıktı.

Gece 02:43 sıralarında meydana gelen sarsıntıda ölen ve yaralanan olmadı. Ancak paniğe kapılan ilçe halkı kendilerini evlerinden dışarı attı. Depremin ardından en büyüğü 4,2 ölçeğinde olmak üzere en az 10 artçı sarsıntı daha hissedildi. Sokağa dökülen insanlar, geceyi araçlarında geçirdi. Korku içindeki vatandaşların bir kısmı Simav kaymakamlığı önünde toplandı. Halkın bir kısmının ilçeye bağlı köylerdeki evlerine gittiği gözlendi. Simav'daki üniversite öğrencilerinin bazıları da otogara giderek ilçeden ayrılmaya çalıştı.

Artçı sarsıntıların sürdüğü, Pazarlar ilçesinde 3,2, Şabhane ilçesinde ise 3,2 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi. Geçen yıl 17 Şubat'taki depremde bir kişi kalp krizinden hayatını kaybetmiş, birçok bina, okul ve cami hasar görmüştü. Kütahya'da yakın tarihin en büyük depremi, 28 Mart 1970'te 7,1 büyüklüğünde meydana gelmişti. Merkez üssü Gediz ilçesi olan depremde 1086 kişi ölmüş, 1250 kişi yaralanmış, 9 bin 456 bina hasar görmüştü.

Simav'ın ilçe merkezinde 26 bin kişi yaşıyor. Köylerle birlikte nüfusu ise 90 bini aşıyor.