Omü'de Çince Dil Kursu Verilecek

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Jian Yu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı ziyaret etti.

Omü'de Çince Dil Kursu Verilecek
  Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Kültür ve Turizm Bakanlığı Dışişleri ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ' ndan Yıldız Berkan ve Rektör Danışmanı Prof . Dr . Nazmi Polat da hazır bulundu .
Rektör Akan , OMÜ ' de gelecek dönemde Çin dili ve edebiyatı derslerinin verilmesi için ön buluşma yaptıklarını ve giderek büyüyen üniversitelerinde farklı dillerde de yabancı dil eğitiminin yıllar içinde artacağını belirtti . Rektör Akan , Kültür Müsteşarı Jian Yu ' ya ziyaretinin anısına Atatürk heykeli verdi .
Heyet , görüşme sonrası YÖK Üyesi ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Sait Bilgiç ' i de makamında ziyaret ederek Çin dili ve edebiyatı eğitimi hakkında bilgi verdi .
2010 yılının Eylül ayında , Sürekli Eğitim Merkezi ' nde hem Samsun halkına hem de OMÜ ' lü personel ve öğrencilere Çin uyruklu eğitmenlerce Çince dil kursları verileceği açıklandı .