Kural'dan Ünlü Sanatçı Tarkan'a Tepki

Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Kural, uyuşturucu madde kullandığı için gözaltına alınan ünlü pop sanatçısı Tarkan'a üzülmediğini söyleyerek, 'Kim hatalıysa cezalandırılmalı. Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum' dedi.

Kural'dan Ünlü Sanatçı Tarkan'a Tepki
  Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından dü ; zenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılan Tü ; rkiye ' nin ' Evliya Ç ; elebi ' si Orhan Kural , ü ; nlü ; sanatç ; ı Tarkan ' ın uyuşturucu madde kullanmasından dolayı gö ; zaltına alınmasını değerlendirdi . Sigara kullanmadığı halde bir zamanlar Tarkan ' ı ağzında sigara ile poz verdiği iç ; in uyardığını hatırlatan Kural , ' Ben kendisine bunu yapmamasını sö ; ylemiştim . Kendisi iç ; miyordu . Bu reklama giriyor demiştim . Şimdi bu durumda şaşırdım . Yanlış yapan herkes cezalandırılmalı . Bir sanatç ; ının kö ; tü ; ö ; rnek olmaması gerekir . Ç ; ok iyi oldu . Onu meşhur olması kurtaramadı . Bü ; tü ; n herkese ders olmalı , ondan dolayı hiç ; ü ; zgü ; n değilim . Herkes haddini bilsin . Bir daha ellerinde sigaralarla ç ; ocukların karşısına ç ; ıkıp kö ; tü ; ö ; rnek olmasınlar . Biz doğru şeyler anlatmak iç ; in bu kadar ç ; abalıyoruz . Sanatç ; ı bazen reklam olsun diye eline sigara alıp sahneye ç ; ıkıyor . Bü ; yü ; k paralar alıyorlar . Filmlerinde sigara kullanıyorlar , bu iş bö ; yle tezgahlanıyor . Hiç ; kimse , ' Ben sigaraya başlayacağım ' diye başlamıyor .

Hepsi birini ö ; rnek aldıkları iç ; in denemek iç ; in başlıyor . Bunları da başlatanlar sinema sanatç ; ıları , konser verenlerdir . Yapılan yanlışlar ortaya ç ; ıkmalı , kim hatalıysa cezalandırılmalı . Emniyete teşekkü ; r ediyorum . Kimse meşhurluğun arkasına sığınmasın ' dedi .

TÜ ; RKİYE SİGARAYI BIRAKIYOR

Tü ; rkiye ' de bir yılını dolduran sigara yasağının ç ; ok etkili olduğu sö ; yleyen Kural , ' Esnaf ikide bir karşıma ç ; ıkıyor . ' Kahvehaneler kapanıyor insanlar işsiz kalıyor ' diyorlar . Bu beni ilgilendirmez . Yasa ç ; ıktı , uygulanacaktır . Tü ; rkiye şu anda sigarayı bırakıyor . Sadece bir ay iç ; inde 500 bin dolarlık sigara satıldı . Bu sigara firmalarını ayağa kaldırdı . Mü ; şteri kaybediyorlar . Bizi uyutamayacaklar . Ç ; ok ü ; zü ; lü ; yorlar . Zehir satarken uyutamayacaklar . Bu yü ; zden bizim karşımıza lokanta , bar , kahvehane sahiplerini ç ; ıkarıyorlar ' diye konuştu .

Kahvehanede insanların zaman ö ; ldü ; rdü ; klerini ve halk sağlığını tehlikeye soktuklarını belirten Kural , ' Kahvelerin kapanması bizi ilgilendirmiyor . Zaten insanlar buralarda zaman ö ; ldü ; rü ; yor . İstanbul ' da sadece sigaradan binlerce yangın ç ; ıktı . Sağlığını kaybeden bir ö ; ğretmene kanser olunca binlerce dolar devlet para yardımı yapıyor . Bunu niye yapsın? O sigara iç ; ip kanser olduysa ben onun parasını karşılamak zorunda değilim . Doğru bir karar oldu . Şu anda dü ; nyada yasağı yü ; zde 90 uygulayan ilk 10 ü ; lke arasına girdik . Artık Tü ; rk gibi sigara iç ; iyor diyemeyecekler . Bundan mutluluk duyuyorum . Berberler dahil birç ; ok yerde yasa uygulanıyor . Birkaç ; şımarık gece kulü ; bü ; hariç ; . Bunlar iç ; in de ö ; zel ekip oluşturduk , gece baskın yaptık . Gece onlara da cezalar yazıyoruz . Bu yasa yü ; zde 90 oranında uygulanıyor . Bu uygulamadan bir tek geri adım atmayacağız ' şeklinde konuştu .