Beldibi'ne Butik Hayvanat Bahçesi

Beldibi Beldesinde geçen yıl Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonrası Beldibi'ne Butik Hayvanat Bahçesi kurulması için çalışmalara başlandı.

Beldibi'ne Butik Hayvanat Bahçesi
  Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ; hayvanat bahçesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ; " 2004 yılından bu yana Beldibi Beldesinin kent kimliğini oluşturmak ve vatandaşlara yaşanabilir bir kent sunma çalışmalarımız kapsamında , Belediye bütçesine en az yük getirecek şekilde , ancak insanlar tarafından ilgiyle karşılanacak bir hayvanat bahçesi kurma konusunda Belediye Meclisi gerekli iradeyi göstermiştir . 2009 yılı Temmuz ayında başladığımız çalışmalardan aldığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşmanın zamanının geldiğini düşünüyorum . Birçok yerde , çok değişik evsaflarda hayvanat bahçesi örnekleri mevcuttur . Bizim düşündüğümüz hayvanat bahçesi içeriği ve şekli itibariyle Beldibi ' ne özel olacaktır . Bizim çok büyük ekonomik imkanlarımız olmadığından , mütevazi bütçe ile ancak vatandaşlarımızın veya turistlerin ilgi duyabilecekleri bir formatta ; daha ziyade otçul ve kanatlı hayvanların barınacağı hayvanat bahçemiz , içinde bulunan hayvanların strese girmediği , doğal ortamına en yakın ortam şeklinde tasarlanmıştır " dedi .
" Esasında bu hayvanat bahçesi ile beraber , ' Hayvan Parkları Projemizde ' paralel olarak devam etmektedir " diyen başkan İspirli , " Halen tavus kuşu , sülün , keklik v . s . gibi 40 çeşit kanatlı hayvanın barındığı ve üretme çabalarından olumlu sonuçlar alındığı noktadayız . Biz kuğuların , ördeklerin , tavşanların çocuklarla arkadaşlık ettiği bir ortamı sağlamayı düşündük . Henüz vatandaş ziyaretine açılmayan Hayvanat Bahçemiz daha kuruluş aşamasındadır . Proje bittiğinde tüm Marmaris yaşayanlarına ve Marmaris turizmine hizmet edeceğine inandığımız butik hayvanat bahçesi şimdiden yöremize hayırlı olsun " diye konuştu .