Başkan Çakırdan Defterdara Ziyaret

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vergi Haftası dolayısıyla Erzincan Defterdarı Ali Aykaş'ı ziyaret etti

Başkan Çakırdan Defterdara Ziyaret
  Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır , Vergi Haftası dolayısıyla Erzincan Defterdarı Ali Aykaş ' ı ziyaret etti . Belediye Başkanı Yüksel Çakır ' a Erzincan Belediye Meclis Üyelerinden Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir iki meclis üyesi , Murat Aykal ve Osman Terzioğlu eşlik ettiler .
Ziyarette bir devletlerin , devlet olabilme vasfını , ancak toplayacağı vergiler ile ihdas edebileceğini vurgulayan Başkan Çakır , ancak vergilendirilmiş gelirin meşru olabileceğini ifade etti . Çakır ; " Devletimiz çatısı altında kazanıldığı halde bir kazanç vergilendirilmemişse bu kazanç kanunen meşru , manen de helal değildir . Vergi , devletten hizmet bekleyen her yurttaşın bu hizmetlerin karşılığında ödemesi gereken bedeldir . Zaten sosyal devlet anlayışı , düşük gelirli yada geliri olmayan her yurttaşın devlet hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesine imkan sunuyor . Ama geliri olan insanların elde ettikleri geliri hakkı ile beyan etmeleri ve tahakkuk edecek vergiyi de geciktirmeden ödemeleri en adil yöntemdir .
Bizler de Erzincan Defterdarımız Ali Aykaş bey nezdinde tüm Erzincan Defterdarlığı çalışanlarının vergi haftalarını kutluyoruz " dedi . Bu açıklama ardından kısa bir süre Aykaş ile sohbet eden Çakır daha sonra defterdarlıktan ayrıldı .
Ayrıca , Erzincan Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri , geçtiğimiz hafta defterdarlık çalışanlarını ziyaret ederek , Başkan Çakır adına herkese ayrı ayrı birer çiçek takdim etmiş ve çalışanların vergi haftalarını kutlamışlardı .